Povežite se s nama

Mozaik

Klub mladih postavlja male besplatne knjižnice na otvorenom “Knjiga za Knjigu”

Objavljeno

na
Kluba mladih Rijeka predstavio je projekt male besplatne knjižnice na otvorenom „Knjiga za Knjigu“ i njeno postavljanje na četiri lokacije, od ukupno njih 13 koje nas čekaju uskoro u budućnosti, njihovo priopćenje tim povodom prenosimo u cijelosti:

“Naime prošle smo, 2017. Godine, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige započeli s realizacijom projekta “KNJIGA za KNJIGU” u suradnji s Udrugom studenata kroatistike „Idiom“. Zamisao leži u svjetski poznatim projektima “Little Free Library” i “BookCrossing”. Riječ je o besplatnim malim knjižnicama, koje će se postaviti na javnim mjestima s ciljem poticanja čitanja i razmjene knjiga.

Postavljanje prvih 4 kućica besplatne knjižnice „Knjiga za Knjigu““ je održano 18. listopada. Knjižnice su postavljene na lokacijama: u Dječjem vrtiću Đurđica u Rijeci, u holu Filozofskog fakulteta, ispred Kluba mladih Rijeka te u Hostelu 1W – One World.

Ovime smo na najbolji mogući način obilježili početak Mjeseca hrvatske knjige 2018.

U koordinaciji s Odjelom za kulturu Grada Rijeke, pročelnikom odjela za Kulturu Grada Rijeke Ivanom Šararom te odjelom za Komunalni sustav grada Rijeke čekamo da se odrede još dodatnih 9 pozicija po Rijeci koje će krasiti kućice besplatne male knjižnice „Knjiga za Knjigu“.

Projektu su pomogli i od srca smo im zahvalni: Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Odjel za kulturu Grada Rijeke s pročelnikom Ivanom Šararom te Sluga Print.

U sklopu projekta Knjižnice: KNJIGA za KNJIGU – Klub mladih Rijeka organizirane su 2 besplatne radionice: stolarska i slikarska na kojima je sudjelovalo 40ak Riječana i Riječanki, od 7 do 77godina.

Radionice su počele prošle godine, 06.10.2017., nalazili smo se svakog petka 8 mjeseci kako bi izradili te oslikali kućice.

Kućice su izrađene od visokokvalitetne vodootporne šperploče i višestruko su premazane kako bi odolijevale vremenskim neprilikama. U kućice je također ugrađena pametna rasvjeta koja se upali po noći i ugasi nakon što netko uzme knjigu i vrati drugu.

Cilj ovog projekta je potaknuti građane i goste Grada Rijeke na čitanje i razmjenu knjiga.
Knjižnica: KNJIGA za KNJIGU će zasigurno biti atraktivna turistima, definitivno nova turistička atrakcija, kao i veliki plus u sklopu EPK 2020.

Na ovaj način građani će moći besplatno čitati knjige, a i saznati što čitaju njihovi sugrađani i turisti koji dolaze u Rijeku.

Voditelj stolarske radionice je Andrej Briščik, dok je voditeljica slikarske radionice Vlatka Maričić. Slikanje i obrada drveta su im hobiji i svoje su znanje prenijeli na polaznike besplatnih radionica..

Svakako moramo pohvaliti Riječanke i Riječane koji su donirali više stotina knjiga za realizaciju ovog projekta, knjige čekaju na sigurnom do postavljanja preostalih 9 kućica”, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram