Povežite se s nama

Vijesti

Kolinda Grabar Kitarović iz Dražica krenula u borbu za novi predsjednički mandat

Objavljeno

na

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL






Aktualna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u ponoć sa srijede na četvrtak krenula je u Dražicama na Grobnišćini, odakle potječe, u predizbornu kampanju za svoj drugi predsjednički mandat.

Grabar-Kitarović je u izjavi novinarima istaknula da želi da kampanja bude pozitivna i natjecanje u programima te da se nastavi kontinuitet rasta, razvoja i blagostanja za svakog čovjeka.

“Moj osobni program temelji se na sedam točaka – od hrvatskog identiteta do hrvatske nade, bavi se pitanjima koje sam tijekom tekućeg mandata identificirala kao probleme za Hrvatsku, pruža rješenja u suradnji s vladom i drugim dionicima u Hrvatskoj”, navela je.

Grabar-Kitarović je kazala da želi nastavak gospodarskog rasta i da se to osjeti na plaćama, na otvaranju novih radnih mjesta, na razvoju poduzetništva, obrtništva, očekuje smanjivanje fiskalnih i parafiskalnih nameta, pojačanu brigu za mlade i obrazovanje, a kaže i da umirovljenici zaslužuju više pažnje.

“U dvadesetak dana namjeravam proći Hrvatsku od Prevlake do Vukovara jer držim da predsjednica kao najviša dužnosnica u državi, izravno izabrana od naroda, odgovara izravno narodu i mora biti glas naroda, biti stalno s narodom, slušati ga. Naravno, mora biti spremna suočiti se sa svakom kritikom i svakim mišljenjem koje će pomoći da izgradimo program i strategiju razvoja Hrvatske za sljedeće srednjoročno i dugoročno razdoblje”, izjavila je Grabar-Kitarović.

Obraćajući se okupljenima u dvorani u Dražicama navela je da je prije pet godina iz Grobnišćine krenula u pobjedu te da vjeruje da će ponovno pobijediti, kako je navela, “da bi Hrvatska bila još prosperitetnija i snažnija nego što smo to postigli do sada”.

“Prije pet godina rekli smo ne bahaćenju, prisvajanju države, ne podjelama mi ili oni, jer svi smo mi, svi smo zajedno Hrvatska. Idemo dalje bez podjela, bez bahatluka, bez očaja, bez onog crnila koje je tada vladalo”, naglasila je.

Grabar-Kitarović je ustvrdila da je u pet godina mnogo učinjeno. “Hrvatska više nije u recesiji, nije više na repu u EU, gospodarski pokazatelji nisu najgori u Europi, plaće rastu, doduše još premalo, otvaraju se nova radna mjesta, polako prestaje iseljavanje, ljudi se čak i vraćaju te smo vratili dostojanstvo braniteljima. Još nisam zadovoljna jer Hrvatska zna da može i mora bolje”, poručila je.

Kaže da tijekom kampanje svugdje u Hrvatskoj “može stisnuti ruku i pogledati svakome u oči bez kajanja i srama”.

Nakon govora je zajedno sa sviračima zapjevala i nekoliko pjesama, između ostalog i Thompsonovu “Lijepa li si”.

Na pozornici je pozdravila i članove svoje obitelji, a potom je obišla pekaru u obližnjim Čavlima i njen proizvodni pogon, javlja Hina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram