Povežite se s nama
Marinko Koljanin postao je trener Muscata, momčad omanskog kluba preuzeo je na šestom mjestu nakon 16 kola. Budući da je bio trener Al Nasra, Koljaninu omanski nogomet nije nepoznanica. Nije mu nepoznanica ni nogometni mentalitet na Bliskom istoku, radio je u Kuvajtu, Jordanu i Saudijskoj Arabiji, javlja SportCom.

Ništa u novom angažmanu riječkog trenera ne bi bilo posebno izazovno da Koljanin nije vijećnik Gradskog vijeća Grada Rijeke. U Gradsko vijeće ušao je na listi Nezavisne liste Bura, stranke koju je osnovao Hrvoje Burić. Koljanin je nezavisni vijećnik, koji je na izborima bio zamjenik kandidata za gradonačelnika Hrvoje Burića.

Tko će ga zamijeniti u Gradskom vijeću?

“Nitko! Dogovorio sam da mogu nastaviti svoje političko djelovanje, iako radim u Omanu dolazit ću na sjednice Gradskog vijeća. Do kraja sezone trebale bi se održati tri sjednice Gradskog vijeća, liga završava krajem travnja”, kaže Koljanin.

Neobična situacija za Koljanina i omanski klub, malo se klubova u svijetu može pohvaliti da imaju stranog i politički aktivnog trenera:

“Stalo mi je da ostanem politički aktivan pa sam u ugovor stavio klauzulu da me moraju pustiti na sjednice Gradskog vijeća. Pristali su! Otkada sam postao vijećnik, odbijao sam inozemne ponude. Ovu nisam mogao odbiti, ostajem do kraja sezone u Omanu pa ćemo dalje vidjeti. Do tada ću aktivno obavljati svoju građansku dužnost u Gradskom vijeću, obvezan sam prema svojim biračima. Posebno sam motiviran otkada je usvojen moj amandman da se dva milijuna kuna izdvoji za uređenje odjela za hematologiju i digestivnu kirurgiju u riječkoj bolnici, osjećam da sam pridonio nečemu korisnom”, poručio je Koljanin u razgovoru za SportCom.