Povežite se s nama

Izbori

Koljanin i Štampalija: Županija će biti razvojni partner Opatije

Objavljeno

na
Kvarnerska inicijativa – regionalna platforma i Lista za Rijeku zajednički nastupaju na izborima zbog želje da se stvari konačno promjene, da i u Opatiji i Županiji, koje su zapravo neodvojive, kreiramo takav okoliš koji će poticati investiranje i zapošljavanje te građanima osigurati pristojan standard a ne njegovo urušavanje. Zato nam je važno pobijediti ne samo na razinama gradova i općina gdje izlazimo na izbore nego i na razini županije. Izuzetno mi je drago što je nezavisni kandidat za župana Marinko Koljanin prihvatio podršku Kvarnerske inicijative i Liste za Rijeku da bude naš župan, rekao je Ante Štampalija, kandidat za gradonačelnika Opatije i predsjednik Kvarnerske inicijative, na zajedničkoj konferenciji za novinare s Koljaninon održanoj na opatijskom Mrkatu, ističe se u priopćenju koje prenosimo.

Štampalija je uvjeren da se s Koljaninom kao županom mogu ostvariti ciljevi Kvarnerske inicijative i Liste za Rijeku, odnosno da se kroz suradnju županije sa gradovima i općinama oslobode i razviju potencijali primorskog kraja kraja. “Vjerujem da će s njim kao županom i Opatija  prosperirati”, zaključio je Štampalija.

Marinko Koljanin podsjetio je da koliko god da je za Primoorsko-goransku županiju važna sinergija Rijeke i Županije kao temelj razvoja, isto se odnosi na sinergiju Županije i Grada Opatije, proslavljene kvarnersko-liburnijske perjanice turizma.

“Dugo sam živio u inozemstvu, živio u sedam država, bavio se sportom, i prikupio sam dovoljno iskustva i spoznaja o tome kako funkcioniraju gradovi i regije. Zato tvrdim da Opatija iz županijske perspektive treba biti prepoznata kao razvojni motor. No, nema kvalitetne suradnje. Županija umjesto da gura Opatiju u zajedničke razvojne projekte, nijemo promatra što se zbiva očekujući da Opatija sama propagira i turizam i Županiju. Opatija i Županija moraju zajedno strateški planirati, ulaziti u razvojne projekte udruženim snagama a ne trčati odvojene utrke”, kazao je Koljanin, dodajući na kraju da je razvojno važno, kada je riječ o odnosu Župnije prema primorskim gradovima, uključujući tu i Opatiju, i gospodarenje pomorskim dobrom, područjem u izravnoj nadležnosti županija čiji potencijali još nisu iskorišteni.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram