Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Briga za zdravlje naših građana “dominira” županijskim proračunom

Objavljeno

naŽupan je na početku ovotjednog press kolegija pročitao Zahvalnicu Grada Vukovara što smo i ovo ljeto u našem Lječilištu u Velom Lošinju osigurali besplatan boravak za 141 vukovarskog mališana. Komentirao je kako je riječ o dugogodišnjoj praksi koja ujedno pokazuje kako stranačke različitosti nisu prepreka za ovakvo hvale vrijedne projekte.

Župan se također osvrnuo i na prošlotjedni svečano obilježen početak radova izgradnje nove Riječke bolnice. Naglasio je  zadovoljstvo činjenicom da su konačno, nakon više desetljeća odgađanja  započeli radovi na izgradnji  ovog kapitalnog zdravstvenog projekta, čije su pripreme započele još u vrijeme Račanove vlade kada je Rijeci Gradu za tu namjenu prepušteno državno zemljište. “No nemojmo zaboraviti da je desetljećima taj projekt odgađan, a da građani i gospodarstvo PGŽ u državni proračun uplaćuju daleko više nego što iz njega povlače po svim osnovama, za razliku od većine drugih županija. Novu bolnicu grade građani ove Županije vlastitim novcem”, naglasio je župan.

Najavio je i predstavljanje izvješća o provedbi Plana za zdravlje i socijalno blagostanje. Istaknuo je da je   javnozdravstvena politika Primorsko – goranske županije uobličena u programski dokument pod nazivom “Plan za zdravlje” kojeg je Županijska skupština prvi puta donijela 2007. godine, što pokazuje kontinuitet rada na odabranim prioritetima i opredijeljenost Županije unapređenju zdravlja stanovnika, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave s područja Županije, kao i čitavom društvenom zajednicom budući da ovakav način kreiranja javno zdravstvene politike i planiranja, zahtjeva multisektorski pristup, tj. uključenost svih dionika društvene zajednice (predstavnike politike, struke i javnosti).

Naglasio je također da je gotovo dvije trećine konsolidiranog županijskog proračuna usmjereno ka zdravstvu. Osvrnuo se i na prihvaćanje Vlade da se plaće u zdravstvu povećaju za 7 posto, što naravno pozdravlja, no upozorio je da će to donijeti gubitke svim našim zdravstvenim ustanovama ukoliko HZZO ne pokrije taj povećani trošak.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić dodala je da su aktivnosti vezane uz Plan za zdravlje dio  Programa “Primorsko-goranska županija – Zdrava županija” .”U odnosu na prethodni Plan za zdravlje i vrednovanje provedeno 2013. godine, unaprijeđena je kvaliteta planiranja u novom Planu za zdravlje 2015. – 2018., ostvaren je napredak u gotovo svim kategorijama. Prema analiziranim kvantitativnim i kvalitativnim pokazateljima, Plan za zdravlje je dobro osmišljen i postavljeni su dobri temelji za daljnji rad na projektu. Realizacija aktivnosti može se ocijeniti vrlo dobrom obzirom da je ostvaren veći dio aktivnosti”, istaknula je Malatestinić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram