Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Kanalu Ri odmah treba pomoći s milijun kuna, inače ćemo imati mrtvaca

Objavljeno

na
Iznimno loša situacija na Kanalu Ri bila je ponovno tema Županijske skupštine PGŽ tijekom Aktualnog sata. Vijećnik Leo Pavela postavio je pitanje županu Komadini o njegovoj viziji budućnosti tog TV kanala za kojeg se godišnje iz županijskog proračuna izdvaja višemilijunski iznos, a sad je to nakon izglasavanja rebalansa proračuna za 2022. godinu poraslo za dodatnih milijun kuna.

Podsjetimo, nedavno je istaknuto kako je iz županijskog proračuna do sada na financijsku pomoć Kanalu Ri utrošeno čak oko 50 milijuna kuna.

“Više članova Županijske skupštine nakon posljednje sjednice je obišlo cijeli Kanal Ri i vidjeli smo jednu potpuno devastiranu sredinu koja nije organizirana, nije uređena i na njoj se vidi da nedostaje raznih procesa, misije i vizije. PGŽ je praktički već sad većinski vlasnik Kanala Ri s obzirom na novac koji se izdvaja. Sad moramo dati milijun kuna za dokaptalizaciju, ali to nema smisla ako nije vizija županije postati većinski vlasnik. Koja je vizija županije?”, postavio je pitanje Pavela.

“Skupština će donositi odluku ako ćemo povećavati udjele u vlasništvu Kanala Ri. Osobno mislim da nema razloga da mi ne postanemo većinski vlasnik, jer ionako smo jedan od najvećih financijera Kanala Ri. Rebalansom smo sad za njih predvidjeli milijun kuna, jer moraju preživjeti kako bismo im tek onda mogli pomoći. Mrtvome teško možeš pomoći. Regionalna televizija bi trebala postojati zbog lokalnih tema, naravno s puno kvalitetnijim programom, a za to treba novac”, istaknuo je župan Zlatko Komadina u svom odgovoru.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram