Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Nabavili smo zaštitne maske za sve učenike i zaposlene u školama i domovima kojima smo osnivač

Objavljeno

na


“Za sve učenike i zaposlene u školama i učeničkim domovima kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, a u pitanju je 18 600 učenika te 3207 zaposlenika, nabavili smo platnene zaštitnih maski te beskontaktne toplomjere i dezinficijense”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare župan Zlatko Komadina. Dodao je da su od strane osnivača, u dogovoru s ravnateljima, odrađene pripreme za početak nove školske godine ne čekajući odluke resornog ministarstva koje za ponedjeljak najavljuje očitovanje stručnog povjerenstva o mjerama i organizaciji nastave u okolnostima epidemije.

“Bez obzira hoće li nastava početi 7.rujna kako najavljuje premijer ili nekog drugog datuma, i u kojim uvjetima će se održavati, mi smo na vrijeme odradili pripreme”, rekao je župan. Za nabavku zaštitne opreme i dezinficijensa osigurano je oko pola milijuna kuna.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, izvijestila je da su svi radovi na investicijskom održavanju škola gotovi, a završena je i dogradnja 8 novih učionica u osnovnoj školi u Matuljima što omogućuje da škola radi u samo jednoj smjeni. Vrijednost te investicije je 12 milijuna kuna od čega je polovicu sredstava osigurala Županija. “U tijeku su radovi na dogradnji škole Jelenje Dražice, koji bi prema sadašnjoj dinamici radova mogli biti dovršeni i prije ugovorenih rokova”, rekla je pročelnica Stilin.

Za slijedeću godinu najavila je dogradnju i obnovu osnovne škole u Rabu te gradnju nove škole na Marinićima, čime će se steći uvjeti da sve županijske osnovne škole, njih 32 imaju mogu organizirati nastavu u jednoj smjeni. Stilin je također naglasila da je s ravnateljima škola kojima je PGŽ osnivač dogovoren set provedivih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa pa se nabavljaju maskice, sapuni, papirnati ručnici, toplomjeri i viziri za praktičnu nastavu u srednjim školama.

“Županija je zatražila skraćenje nastavnog sata na 40 minuta kako bi se produljila stanka između smjena i tako omogućila dezinfekcija škole. Dodala je također da je u PGŽ 1700 učenika putnika, u 11 školskih kombija prevozi se oko 200 učenika, a četiri tisuće srednjoškolaca koristi javni prijevoz i svi oni morat će nositi zaštitne maske. U učeničkim domovima nastojat će učenike iz iste škole smjestiti u istu sobu, a po povratku iz škole će im svakodnevno mjeriti tjelesnu temperaturu”, izvijestila je Stilin.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram