Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Nema novozaraženih u PGŽ, to daje mjesta optimizmu

Objavljeno

na




Župan primorsko – goranske županije, Zlatko Komadina, s nekim od svojih najbližih suradnika, održao je danas konferenciju za medije na kojoj se razgovaralo o aktualnom stanju u našoj regiji.

“Hvala građanima na odgovornom i discippliniranom ponašanju, ono što mogu reći da krenemo s dobrim vijestima. Nema novozaraženih, ali teško je govoriti o trendu. Ne znači da će tako biti, ali daje optimizmu mjesta. Ono što je važno da se ljudi drže uputa, da i dalje budu samodisciplinirani, svima nam se mijenja život. Nije jednostavno, ali samo tako ćemo imati rezultate. Građani moraju znati da smo spremni, imamo dovoljno kapaciteta u bolnici, više od 100 mjesta, i dovoljno respiratora. Nemamo veliku potrebu za njima, srećom. Zavod radi testiranja u većoj mjeri nego do sada. Ne možemo stati ni s donošenjem odluka, skupština županije imala je elektronsku sjednicu i zahvaljujem svima što su jednoglasno donijeli odluku o glasanju e-mailom, nova skupština je tijekom vikenda o promjeni proračuna radi pomoći zdravstvenim institucijama”, rekao je župan.

Javnosti se obratio i prvi čovjek Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo, Vladimir Mićović.

“Imamo 34 oboljela na području PGŽ. Obradili smo jedan veliki broj uzoraka u populaciji zadnjih dana, otprilike 74 uzoraka je bilo negativno, a u obradi je još 32. Radi se opsežno, traže se svi kontakti, posebno se čuva zdravstveni sustav. U tijeku je 1278 zdravstvenih nadzora, od toga je 898 u samoizolaciji. Preko 500 uzoraka je obrađeno iz naše županije. Oko 80 uzoraka dnevno možemo obraditi u laboratoriju, ako treba radit ćemo i po noći kako bi to povećali. Na području cijele županije imamo 14 epidemiologa”, otkrio je Mićović.

Zadovoljstvo situacijom istaknuo je i načelnik Policijske uprave primorsko – goranske, Tomislav Dizdar.

“Policija od samog početka sustavno se nalazi među građanima i na terenu, provodi nadzor nad kršenjem mjera koje su donesene, naročito samoizolacije, a zadnja četiri dana i mjera za napuštanje prebivališta. Sve je manje kršitelja mjera. Te brojke su u opadanju, nadamo se da će tako i ostati. Policija je stalno nazočna na terenu diljem županije”, poručio je Dizdar.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram