Povežite se s nama

Vijesti

Komadina objavio rezultate i komentirao petokraku: Svaka umjetnička instalacija je dijelom i provokacija

Objavljeno

na


Zlatko Komadina objavio je konačne rezultate izbora za novog predsjednika SDP-a. Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug izbora koji će biti 3. listopada.

Peđa Grbin osvojio je 40,67 posto glasova. S njim u drugi krug ulazi Željko Kolar koji je osvojio 26,29 glasova. Ranko Ostojić osvojio je 17, 33 posto glasova, Mirela Ahmetović
14,61 posto glasova, a Marino Percan 0,58  glasova.

Bilo je nekih nepravilnosti na biračkim mjestima. U Vukovarsko-srijemskoj županiji su glasale neke osobe koje nisu imale pravo, glasale su osobe koje nisu bili u Hrvatskoj nego u Njemačkoj i iz Irskoj.

“Nepravilnosti ima, ali one ne utječu na konačni rezultat”, rekao je Zlatko Komadina.

“SDP mora imati svoju strukturu, jasne politike, mora okupljati. Mora se znati gdje je mjera, kad se šteti stranci”, kazao je Komadina.

“Ja nisam razočaran. Svi koji su govorili kritički posljednjih godina, sad će imati priliku pokazati da vode stranku u novom smjeru. Jedino mi nije jasno to zazivanje novog SDP-a”, kazao je.

Osvrnuo se i na prosvjede zbog petokrake u Rijeci.

“Naprijed se ne može ići gledajući unazad, ali iz prošlosti moramo učiti. Svaka umjetnička instalacija je dijelom i provokacija. Važno je da su naši građani dijelom antifašisti. ”

Na pitanje za koga će podržati u drugom krugu, Komadina je rekao da bi to zadržao za sebe. Hoće li izaći na izbore, odgovorio je:

“Pa nisam ja Zoran Milanović da ne izađem na izbore”.

Neslužbeno, najviše glasova za predsjedništvo su dobile Biljana Borzan i Sabina Glasovac, a glasovi za predsjedništvo još se broje. Navodno se među kandidatima, izuzev potpredsjednika koji se znaju, vodi bitka za svaki glas. Potpredsjednici stranke uz njih su i Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić. Većina ljudi u novom predsjedništvu stranke su Grbinovi ljudi, javlja Index.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram