Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Od jutros jedan novi zaraženi u PGŽ, pokušat ćemo ponovno otvoriti riječku ribarnicu

Objavljeno

naŽupan Primorsko – goranske županije, Zlatko Komadina, ovog se ponedjeljka obratio javnosti na konferenciji za medije te je otkrio najnovije podatke. Osvrnuo se također i na zatvorenu ribarnicu u Rijeci, najavio je poduzimanje određenih novih mjera u tom prostoru kako bi se prodaja ribe ipak mogla obavljati.

“U PGŽ je iza nas zapravo dobar vikend, od jutros je još jedan zaraženi, pa stanje mogu ocijeniti stabilnim. Vjerujem da će ova zabrana ograničenja kretanja i socijalnih kontakata dati rezultate u narednom vremenu kako bi uhvatili onu ravnu krivulju. Vidi se po pozivima da su građani disciplinirani, zahvaljujem i svim službama na terenu, broj intervencija je manji, pada i broj poziva. Tijekom današnjeg dana ćemo pokušati razriješiti situaciju s ribarnicom. Čuo sam se s Capakom i ministrom zdravlja, oboje drže da bi uz određene mjere koje bi se provodile ona mogla raditi. Tu je došlo do stroge primjene da se na tezgama ne može prodavati. U zatvorenom dijelu bi se mogla organizirati prodaja. Hrane treba, riba je zdrava i povoljna, uputit ćemo prijedlog i očekujemo uz adekvatne mjere pozitivan odgovor. Dobava dobrog dijela zaštitne opreme svim ustanovama i građanstvu je u tijeku. Dio toga se sada raspoređuje Stožerima na razini županija”, otkrio je Komadina

“Imamo jednog novooboljelog u PGŽ, to je sad 37 ljudi, jer dvoje je ozdravilo. To je još uvijek relativno mirna situacija jer se radi o epidemiji koja je uzela zamah u Hrvatskoj. Mi i dalje imamo rast kao i sredinom prošlog tjedna od 1.08. Broj ljudi u samoizolaciji opada, sad ih je oko 960. Broj analiza se također povećava, njih je 547, a naš laboratorij napravio je preko 130 uzoraka”, izvijestio je ravnatelj NZJZ PGŽ, Vladimir Mićović.

“U KBC-u Rijeka je ukupno 36 osoba, a na respiratoru su dvije osobe. Njihovo stanje je stabilno. Dobili smo obavijest od Stožera civilne zaštite o opremi iz Kine. Značajne količine opreme ćemo dobiti, gotovo 175 tisuća komada zaštitne opreme, maski, ogrtača, zaštitnih naočala… Danas će se održati prihvat te donacije i imamo raspored od Stožera, a prioritet će biti KBC, hitna pomoć, NZJZ i Dom zdravlja. Sve one ustanove koje primarno skrbe za pacijente zaražene koronavirusom”, rekla je županijska pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić.

Na dobroj suradnji građanima se zahvalio načelnik Policijske uprave primorsko – goranske.

“Najveći dio tjedna i vikend koji je iza nad otkad su na snazi mjere o napuštanju prebivališta rezultirala je povoljnim stanjem kad je u pitanju suradnja građana i policije, na čemu im zahvaljujem. Brojke su u opadanju s izuzetkom petka, što smo i pretpostavljali, jer je bilo više onih koji su htjeli napustiti prebivalište. Zahvaljujem građanima koji razumiju situaciju i u najvećem postotku surađuju jer jedino zajedno možemo ovo dovesti do kraja i vratiti se u normalu”, poručio je Tomislav Dizdar.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram