Povežite se s nama

Vijesti

Komadina primio novi Savjet mladih PGŽ i apelirao da ne budu opterećeni političkom predznakom

Objavljeno

naŽupan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je prijem novog saziva Savjeta mladih Primorsko-goranske županije na čelu s predsjednikom Robertom Matićem.

Novi Saziv savjeta mladih izabran je za razdoblje od 2019. do 2021. godine, a izabrala ga je Županijska skupština na 17. sjednici Odlukom o izboru članova Savjeta. Savjet mladih PGŽ savjetodavno je tijelo Primorsko-goranske županije koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih u Primorsko-goranskoj županiji. Putem savjeta, mladi mogu iskazati svoje mišljenje, savjete i preporuke te predložiti promjene za mlade osobe u određenoj sredini.

„Vi ste radno tijelo Županijske skupštine osnovano zakonom, a resorno vas prati UO za socijalnu politiku i mlade u smislu proračunskog praćenja vaših aktivnosti i do sada smo imali dobru suradnju. Apeliram da budete neopterećeni političkim predznakom,  ja vjerujem u vaš uspješan rad, a na Županiju uvijek možete računati, mi smo tu da vam pomognemo realizirati vaše planove“, rekao je župan.

Predsjednik Savjeta mladih Robert Matić zahvalio se na prijemu te je u kratko prezentirao glavne ciljeve i aktivnosti Savjeta kroz sljedeće tri godine mandata. Istaknuo je kako aktivnosti savjeta mladih uključuju svaki oblik političkog, ekonomskog ili društvenog sudjelovanja koje će naći plodno tlo u zajednici i odgovoriti na potrebe te težnje mladih osoba za afirmacijom. Također je istaknuo kako će Savjet svoj rad u 2019. godini usmjeriti na aktivnosti suradnje s županijskim tijelima, lokalnim savjetima mladih na području Primorsko-goranske županije i ostalim ključnim dionicima koji su u svojim projektima i programima usmjereni na poboljšanje položaja mladih u lokalnoj zajednici. Matić je rekao kako je cilj Savjeta veća aktivacija mladih te upoznavanje sa nizom dobrih županijskih projekata koji postoje za mlade.

Kao resorna pročelnica sve prisutne pozdravila je i pročelnica Dragica Marač koja je istaknula je projekt društvenih domova za mlade kojom se stvara mreža punktova u Primorsko-goranskoj županiji. “Malo smo se više posvetili ruralnom dijelu iz razloga što u Rijeci mladi lakše dolaze do edukacije i informacije i za sada smo zadovoljni rezultatima te se traže daljnje edukacije, posebno iz područja društvenog poduzetništva i socijalnih inovacija, rekla je Marač istaknuvši kako su napravljene pripreme kako bi na dva fakulteta započeo dodatni kolegij naziva “Društveno poduzetništvo i socijalne inovacije”. Tu vidimo jedan prostor za mlade ljude koji će sami kreirati svoja radna mjesta što nam se čini kao jedno dobro rješenje gdje mladi ljudi mogu svoja brojna radna mjesta vrlo zanimljivo i kreativno napraviti”, rekla je Marač.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić rekao je kako Županijski savjet mladih Primorsko-goranske županije čine predsjednik, zamjenik predsjednika i 9 članova, a mandat im traje tri godine. Članovi savjeta mladih su mladi od navršenih 15 do navršenih 30 godina života, iz redova udruga mladih i za mlade, učeničkih vijeća, studentskih zborova, podmladaka političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija i neformalnih skupina mladih. Čestitao je svima u sadašnjem sazivu te je istaknuo kako će uvijek imati podršku Županijske skupštine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram