Povežite se s namaUdruge proizašle iz Domovinskog rata najavljuju veliku manifestaciju koncem svibnja u Dražicama na Grobniku, a sve će završiti velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona.

U nastavku vijesti prenosimo vam dio priopćenja za medije koje potpisuje predsjednik UHDDR-a Rijeka Mile Biondić.

“Udruge proizašle iz Domovinskog rata u subotu, 30. 05. 2015. g. na igralištu NK Riječine u Dražicama, s početkom u 20 sati, organiziraju prigodni program u povodu 25. obljetnice svečane konstituivne sjednice Hrvatskoga sabora.

Upravo na tom mjestu u Dražicama 30.05.1990. održan je veliki svenarodni skup na kojem su se spontano okupilo između deset i petnaest tisuća ljudi, koji su slavili taj povijesni trenutak.

Četvrt stoljeća kasnije našim skupom ponovno ćemo pokazati kako su hrvatski branitelji uz narod i kako je narod uz hrvatske branitelje.
U prvom dijelu programa prisjetiti ćemo se važnijih društveno političkih događaja iz tog vremena, a u drugom zabavnom dijelu nastupiti će Marko Perković Thompson. Osim navedenoga prisjećanja na jedan od najvažnijih datuma u suvremenoj hrvatskoj povijesti, cilj nam je podržati inicijativu koju su već pokrenule razne društvene skupine a to je vraćanje proslave Dana državnosti 30. svibnja”, navodi se u priopćenju.