Povežite se s nama

Mozaik

Koronavirus poremetio planove – Jerry Ricks blues festival ide u reduciranom izdanju

Objavljeno

na

Ovogodišnje izdanje Jerry Ricks blues festivala unatoč svim organizacijskim komplikacijama ide dalje i održat će se u ponešto izmjenjivom terminu s reduciranim brojem izvođača. Prateći preporuke stožera Civilne zaštite RH ovogodišnje izdanje Festivala biti će prilagođeno novonastaloj situaciji koja uz ograničeni broj posjetitelja čiji će protok biti kontroliran na ulazu zahtjeva i fizičku distancu između publike što pred organizatore stavlja dodatne organizacije izazove. 

Iz tog razloga, umjesto u Mošćeničkoj Dragi, program će 25. srpnja započeti u Mošćenicama, a na predivnoj Kosnici u starom gradu nastupit će domaćin i umjetnički voditelj festivala Riccardo Staraj sa svojim Midnight blues bandom koji će za ovu priliku biti pojačan s posebnim gostom Maurom Starajem na klavijaturi. Dan kasnije, 26. srpnja festival se seli na trg Sv. Ivana, u samo srce Lovrana, gdje će nastupiti vrhunski gitarist Damir Halilić Hal, ujedno i umjetnički voditelj festivala. Ponedjeljak, 27. srpnja rezerviran je za program Jerry Ricks art & vision koji sadrži otvorenje izložbe o Jerryju Ricksu, projekciju filma ‘Črni Kastavac’ by Igor Modrić te Cigar box guitar presentation by Ivan Smoothead Petričić, dok će u utorak umjesto koncerta u Klani, blues karavana napraviti kratki predah.

29. srpnja u Matuljima će publiku ‘po tko zna koji put’ oduševiti hrvatska blues ikona Zdenka Kovačiček uz pratnju Greenhouse blues banda, dok je matuljski intro rezerviran za umjetničke voditelje. Na Ljetnoj pozornici, 30. srpnja zasvirat će Mateja Majerle te Jed Becker’s Group ft. Elvis Stanić, a posljednjeg dana srpnja ‘grad na brege’ postaje pozornica velikog finala Jerry Ricks blues festivala. Kastavske koncerte na Crekvini otvorit će nastup jedne od najboljih blues jazz pjevačica mlađe generacije, Valerije Nikolovske i banda Blues company, nakon čega slijedi nastup band Bogart, kultnog glazbenika Branka Bogunovića Pifa koji je snimio preko 340 albuma i bio član Animatora, Plave trave zaborava te Drugog načina. Posljednji dan festivala rezerviran je za još jednu legendu, Dadu Topića koji će nastupiti  u kombinaciji s Lelom & Joeom Kaplowitzem uz Kazališni band KKV te sjajan sastav Black Coffee. Obzirom na preporuke koncerti u Kastvu moći će se pratiti putem video streama na trgu Matka Laginje, pa će tako sjajne izvedbe moći poslušati i pogledati širi auditorij. 

“Nikada do sada se nismo susreli s izazovnijom organizacijom nekog kulturnog događaja. Od prvih planova koje smo gradili u pred korona fazi i koji su uključivali jaka strana imena, do ove reducirane izmjene u programu koju danas predstavljamo javnosti. No, to ne znači da se u narednih desetak dana stvari neće možda iznova promijeniti, a mi iznova biti na samom početku. Ovo posljednje, reducirano izdanje festivala koje je pred nama, pripremili smo imajući u vidu cjelokupnu situaciju u kojoj smo se našli, što uključuje prije svega odgovorno ponašanje i poštivanje odluka nadležnih tijela. Kontinuitet održavanja blues festivala  našem kraju, koje traje gotovo petnaest godina, željeli smo održati i ove godine makar u skromnijem izdanu i na simboličkoj razini poslati poruku kako je uz odgovorno ponašanje moguća i zabava, kad već moramo naučiti živjeti s koronavirusom”, istaknuo je Riccardo Staraj jedan od umjetničkih voditelja festivala. 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a svi koncerti počinju u 21 sat. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram