Povežite se s nama

Vijesti

Koronavirus usporio radove u Krešimirovoj, sve bi trebalo biti gotovo početkom ljeta

Objavljeno

na
Veliki građevinski radovi u Krešimirovoj ulici prema ranijim najavama ovih su se dana trebali privoditi kraju. Naime, završetak radova bio je najavljen za konac travnja ili početak svibnja, ali unatoč tome što izvođači već mjesecima imaju praktički savršene vremenske uvjete za radove, rok je ipak prolongiran.

Provjerili smo s Gradom Rijeka kakvo je trenutno stanje na gradilištu te su nam otkrili kako je radove usporila pojava koronavirusa i kako bi sve moglo biti gotovo krajem lipnja.

“U Krešimirovoj ulici je do sada završeno oko 80% investicije Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. kojom će u konačnici biti izgrađen 1.100 metara dug transportni kanalizacijski kolektor, rekonstruiran u istoj dužini javni vodovod te položen optički kabel. Dosad je položeno više od 1.000 metara sanitarnog kolektora i preko 900 metara vodoopskrbnog cjevovoda.

Paralelno sa završetkom polaganja cijevi vodovoda i kanalizacije izvode i kućni priključci te podloga za kolničku betonsku ploču, postavljanje armature i betoniranje betonske ploče.

Prema trenutnoj situaciji na gradilištu te ukoliko bude i nadalje moguće radove izvoditi u relativno  normalnim uvjetima, do kraja lipnja 2020. može se očekivati završetak svih predviđenih radova prema investicijama Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o., Grada Rijeke te Hrvatskih cesta u Krešimirovoj ulici.

S obzirom na trenutnu pandemiju koronavirusa, ona je usporila radove, no i dalje je teško  procijeniti hoće li i u kolikoj mjeri dodatno utjecati i na izvođenje radova u Krešimirovoj ulici, jer to ovisi o trajanju mjera suzbijanja širenja epidemije.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji sustava javne odvodnje otpadnih voda te poboljšanje postojećeg sustava javne vodoopskrbe u Krešimirovoj ulici dio su velikog EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ koji se realizira istovremeno s rekonstrukcijom državne ceste oznake DC 8″, poručili su iz Grada Rijeke za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram