Povežite se s nama

Mozaik

Kostrena ljubičastom rasvjetom podiže svijest o prijevremeno rođenoj djeci

Objavljeno

na


Zgrada Turističke zajednice općine Kostrena danas će svijetlili ljubičasto! Općina Kostrena pridružila se brojnim hrvatskim općinama i gradovima koji će osvjetljavanjem svojih građevina pomoći u podizanju svijesti o problemima s kojima se suočavaju prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji i na taj način obilježiti Svjetski dan prijevremeno rođene djece.

U svijetu se 1 od 10 djece rodi prije vremena. U Hrvatskoj je to više od 2500 prijevremeno rođene djece svake godine kojoj je neophodna podrška specifičnih medicinskih uređaja uz stručnost i posvećenost visokoobrazovanog medicinskog osoblja. Posljedice prijevremenog porođaja mogu biti ozbiljne i trajne, a prijevremeno rođenje vodeći je uzrok smrtnosti kod kod djece mlađe od 1 godine te drugi uzrok u populaciji do 5 godina.

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću nedonoščad i njihovi roditelji i dalje je izuzetno niska, stoga se 17. studenoga diljem svijeta kao jedna od aktivnosti organizira i osvjetljavanje javnih zgrada i poznatih građevina ljubičastom bojom koja simbolizira temu prijevremeno rođene djece. Inicijator kampanje “Palčić gore” je Klub roditelja nedonošćadi “Palčići”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže