Povežite se s nama

Svega nekoliko dana dijeli nas do početka šeste sezone Jadranskih igara. Ove godine u najvećem izdanju do sada, igre koje vole i veliki i mali i koje se ove godine šire na čak 12 zemalja u regiji započinju 6. lipnja i traju do 20. rujna.

Turneja duga 106 dana ovog će ljeta posjetiti 45 lokacija diljem regije. Preko 2500 natjecatelja i 70000 posjetitelja imat će prilike osjetiti čari ovog show programa, a sve će završiti međunarodnim natjecanjima (dva međunarodna polufinala i međunarodno finale) koje će se ove godine moći pratiti na malim ekranima u zemljama sudionicama Jadranskih igara.

Kostrena prvi puta domaćin Jadranskih igara

Sve započinje na Kvarneru, točnije u Kostreni gdje se 6. lipnja otvara sezona. Manifestacija „Dobrodošlica ljetu“ s kojom Kostrenjani otvaraju svoju ljetnu sezonu, ove će godine prvi puta ugostiti Jadranske igre. U organizaciji Općine Kostrena, Turističke zajednice Općine Kostrena, Komunalnog društva Kostrena, Karnevalske grupe Špažićari i agencije Adria events, snage će na igrama odmjeriti ekipe sastavljene većinom od članova karnevalskih grupa koje djeluju u regiji. Osim natjecanja za seniore, održat će se i natjecanje za najmlađe natjecatelje pod nazivom Jadranske igre Junior na kojima će nastupiti učenici Osnovne škole Kosgrupe

Igre će se održati u uvali Žurkovo. Jadranske igre Junior započinju u 18:00 sati, a natjecanje za seniore na rasporedu su u 19:00 sati. Nakon igara, domaćini su pripremili zabavno-glazbeni program koji kreće od 22:00 sata uz nezaobilaznu ugostiteljsku ponudu hrane i pića. Ulaz na cijeli događaj je besplatan.

Nakon toga, po prvi se puta otkako Jadranske igre postoje kreće prema kontinentalnom dijelu Hrvatske, u Sisačko-moslavačku županiju u Topusko gdje će se igre održati 13. lipnja. Poslije Topuskog, 26. lipnja na redu su igre u mjestu Rabac (Labin) u Istri.

Od ove godine u funkciji je i osvježeno izdanje weba Jadranskih igara (www.jadranskeigre.com) na kojem se nalaze sve relevantne informacije o projektu, natjecanju te aktualni kalendar događanja po kojem možete pratiti ovogodišnju turneju.

Mnoštvo novih lokacija i natjecatelja te već dobro poznate stare lokacije koje ćemo posjetiti u periodu od 6.6. do 20.9. ono su što nas najviše veseli prije početka nove sezone. Ukoliko želite sudjelovati na Jadranskim igrama, skupite ekipu od osam članova, prijavite se na našoj web stranici i budite dio naše velike obitelji. Ne sumnjamo da ćemo se i ove godine odlično zabaviti stoga Vas pozivamo da nam se pridružite već u Kostreni i postanete dio zabave koja pršti druženjem, veseljem i pozitivnom energijom!