Povežite se s namaProgramiranje, maketarstvo, fotografija, robotika, likovno-kreativne radionice, video radionice, znanost, ekologija, astronomija, dramske radionice samo su neke od radionica s kojima će učenici moći započeti svoje ljeto. Dvadeseti put za redom, Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s riječkim udrugama, organizira Ljeto na Školjiću.

U razdoblju od 29. lipnja do 17. srpnja, učenici će se moći uključiti u dvadeset radionica, od čega je njih trinaest u potpunosti besplatno zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva socijalne, politike i mladih. Uz njih, bogat program sponzoriraju: Autoklub Rijeka, Park prirode Učka i Sveučilište u Rijeci.

Zainteresirani se mogu upisati putem online obrasca na www.ctk-rijeka.hr, a za više informacija mogu se obratiti na broj telefona 327 155. Prostor CTK Rijeka dostupan je svima, bez obzira na fizičke poteškoće, stoga su sve radionice koje će se održati u prostoru udruge na Školjiću dostupne svim učenicima.

Svake godine u program Ljeta na Školjiću se uključuje sve veći broj udruga koje učenicima žele pokazati zanimljivosti područja kojim se bave. Ove godine između deset organizacija, prvi će put svoj program predstaviti udruga RI Eko i to putem Male škole ekologije. Udruga IGNIS učenicima osnovne škole približit će principe fizike i njihovu primjenu u svijetu oko nas. A posebnom granom fizike, astronomijom, učenici će se moći baviti na Maloj školi astronomije koju provodi Akademsko astronomsko društvo – Rijeka.

I ove godine učenici će moći saznati kako pravilno koristiti digitalni fotoaparat i kako napraviti što bolju fotografiju na Maloj radionici digitalne fotografije koju će voditi Fotoklub Color. Osim fotografijom, polaznici će se moći naučiti koristiti kameru, napraviti scenarij i snimiti video materijal na Video radionici koju provodi Kino video klub Liburnija-film.

Svi učenici koji žele nešto izraditi svojim rukama doći će na svoje na: likovno-kreativnoj radionici koju provodi udruga LINK, radionici maketarstva Maketarskog kluba Zeppelin te Maloj školi robotike koju provodi Udruga Mali roboti.

Riječka škola glume na stranom jeziku TRY Theatre ove godine osim dramske radionice na engleskom jeziku, nudi i dramsku radionicu na talijanskom jeziku. Oni koji vole jezike, ali nisu zainteresirani za glumu moći će učiti engleski jezik na Radionici engleskog jezika koju provodi Maketarski klub Zeppelin.

CTK Rijeka već tradicionalno nudi radionice programiranja u različitim programskim jezicima te radionicu obrade fotografije i e-novina.

Partneri su za učenike ove godine pripremili i dva izleta. Učenici će moći posjetiti Park prirode Učka te Muzej djetinjstva i Muzej računala Peek & Poke. Lučka kapetanija održat će Tečaj za voditelja brodice na koji se mogu uključiti svi građani i građanke.

Sve što su polaznici Ljeta na Školjiću naučili, izradili i osmislili prezentirat će na završnoj svečanosti zadnjeg dana Ljeta na Školjiću u petak, 17. srpnja 2015.