Povežite se s namaPrvi letovi iz Zračne luke Rijeka koji su startali krajem ožujka najavljuju uspješan početak sezone krčkog aerodroma – Rynairovi avioni za Stockholm i nova linija Croatia Airlines za  Munchen. Danas starta hidroavionska linija European Coastal Airlinesa na relaciji Pula-Rijeka-Rab-Rijeka-Pula, a krajem travnja počinje s letovima i također već dobro uhodana Germanwingsova linija za Koln te startaju letovi Limitless Airwaysa za Goteborg.

Rynairovi avioni koji od početka travnja lete za Stockholm i to ponedjeljkom i petkom bili su gotovo 100 posto popunjeni. Od 189 mjesta u avionu, na prvom je letu bilo 188 putnika, a odletilo ih je 179. Nova linija nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa za Munchen koja prometuje svake nedjelje u travnju, a od 03. svibnja tri puta tjedno i to utorkom, četvrtkom i nedjeljom, nešto je slabije popunjenosti što je bilo i očekivano s obzirom da je ta linija uvedena ove godine.

Danas starta i hidroavionska linija European Coastal Airlinesa na relaciji Pula-Rijeka-Rab-Rijeka-Pula. Radi se o liniji koja će prema rasporedu prijevoznika prometovati svakodnevno. Hidroavion kreće iz Pule u 11.10h, u Zračnu luku Rijeka stiže u 11.27h a već u 11.55h kreće za Rab gdje se očekuje u 12.08h.

Od iduće srijede starta dobro uhodana linija Croatia Airlinesa ujutro iz Zagreba preko Rijeke za London, a popodne iz Londona, preko Rijeke za Zagreb. Svakog petka prometuje i Trade Air-ova linija Osijek-Zagreb-Rijeka-Split-Dubrovnik-Rijeka, zatim avion ostaje u Rijeci do nedjelje, kada nastavlja dalje za Zagreb i Osijek. Na prvom letu od 30 mjesta u zrakoplovu, 25 ih je bilo zauzetih. Krajem travnja počinje s letovima i također već dobro uhodana Germanwingsova linija za Koln, a startaju i letovi Limitless Airwaysa za Goteborg.

Najveća frekvencija prometa biti će tijekom ljetnih mjeseci. Krajem svibnja, te u lipnju i srpnju staraju ostale linije, letovi Ryanaira za Brussels i London (Stansted), Condorova linija za Frankfurt, Arkijina linija za Izrael, Germanwingsove linije za Berlin, Dusseldorf, Stuttgart, Air Balticova linija za Rigu, Norwegian Air Shuttle za Oslo, Skywork-ova linija za Bern te linije novog avio prijevoznika Limitless Airways koji će imati baziran zrakoplov u Zračnoj luci Rijeka, a letjet će prema 15-tak odredišta u Švedskoj i Finskoj.

Grad Rijeka