Povežite se s nama
Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je, uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb, krenuo u realizaciju programa besplatnog tromjesečnog intenzivnog osposobljavanja programera. Nakon provedenog selekcijskog postupka, odabrano je 20 kandidata koji počinju s radom u ponedjeljak 6. ožujka 2017. godine.

Prijave na program trajale su od 15. prosinca 2016. do 15. siječnja 2017. godine i tijekom tog perioda na program se prijavilo 160 osoba iz cijele Hrvatske. Prijaviti su se mogle sve nezaposlene osobe do 29 godina starosti s osnovnim informatičkim znanjem te dobrim poznavanjem engleskog jezika.

“Veliki broj pristiglih prijava i zanimanje poduzeća za uključivanje u BootcampIT ukazuju na važnost inicijative za cijelu zajednicu. Nadamo se da će svi sudionici uspješno savladati program te da će se većina njih i zaposliti kod IT poduzeća u regiji i šire”, naglasio je direktor Step Ri-ja Boris Golob.

Nakon provedenog selekcijskog postupka, odabrano je 20 kandidata koji počinju s radom u ponedjeljak 6. ožujka 2017. i koji će, u razdoblju od ožujka do lipnja, uz pratnju iskusnih predavača i mentora naučiti programsku logiku i pojedine programske jezike, raditi na konkretnim projektnim zadacima te savladati osnovne poduzetničke vještine.

Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-ja će svoje projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere. IT poduzeća koja su prepoznala važnost ovog projekta su ALARM AUTOMATIKA d.o.o., APIS IT d.o.o, CROZ d.o.o., EXEVIO d.o.o., GDi GISDATA d.o.o, INFOSIT d.o.o., IN2 d.o.o., IN CUBIS d.o.o., KOMPARE ONLINE d.o.o., Logit internet usluge d.o.o., Rimac Automobili d.o.o. i RIS d.o.o.

Grad Rijeka