Povežite se s nama

Vijesti

Kreće energetska obnova škole i vrtića u Rukavcu

Objavljeno

na
U ponedjeljak 23. rujna 2019. godine u Općini Matulji je održana početna konferencija i potpisivanje ugovora o izvođenju radova na projektu „Energetske obnove zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, područna škola Rukavac i Dječjeg vrtića Matulji, objekt Rukavac na adresi Rukavac 89a, Matulji.“

Na početnoj konferenciji svečano je potpisan ugovor o izvođenju radova, a potpisali su ga Mario Ćiković, načelnik Općine Matulji i Marko Vukušić, direktor tvrtke Kalun gradnja d.o.o. iz Klane u ime izvođača radova. Također je potpisan i Ugovor za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova i koordinatora zaštite na radu s tvrtkom AG-Projekt d.o.o. iz Kostrene.

Nakon pozdravnih riječi načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković upoznao je sve okupljene sa aktualnim projektima energetske obnove u Općini Matulji te istaknuo da su u tijeku radovi na objektu područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima, potpisan je ugovor o izvođenju radova na zgradi Općine Matulji čiji se početak radova očekuje početkom listopada, a uskoro će se objaviti i natječaj za izvođenje radova na projektu Energetske obnove OŠ Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima.

Energetskom obnovom područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu dodatno će se podići kvaliteta boravka djece i zaposlenih u objektu te znatno poboljšati uvjeti rada za naše najmlađe.

Provedbom projekta energetske obnove područne škole i dječjeg vrtića povećat će se toplinska zaštita vanjskih zidova i ravnog krova. Ukupna vrijednost projekta je 1.112.696,88  kn. Predviđeni rok dovršetka radova je 5 mjeseci. Cilj projekta je provedbom mjera energetske učinkovitosti ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije od 77,80% u odnosu na početno stanje i smanjenje emisije CO2 za 54%. Nakon cjelokupne energetske obnove područna škola i dječji vrtić u Rukavcu prijeći će iz  energetskog razreda C u razred A+. Za provedbu projekta energetske obnove  osigurana su bespovratna EU sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, istaknula je voditeljica EU projekata u Općini Matulji, gđa. Astra Gašparini.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram