Povežite se s nama

Vijesti

Kreće energetska obnova zgrade Općine Matulji vrijedna 3,1 milijun kuna

Objavljeno

naOvog petka u prostorijama Općine Matulji svečano je potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu „Energetska obnova zgrade Općine Matulji na adresi Trg maršala Tita 11, Matulji“ između Općine Matulji i predstavnika izvođača radova, tvrtke X.O.A. Gradnja iz Rijeke. 

Projekt energetske obnove zgrade Općine Matulji provodi se u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ (Ref. oznaka KK.04.2.1.04).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.123.746,00 kn te je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano sufinanciranje projekta bespovratnim sredstvima Europske unije.

Izvođenje radova odnosi se na toplinsku izolaciju vanjskih zidova i ravnog krova te zamjenu dijela vanjske stolarije kako bi zgrada ubuduće zadovoljavala kriterije energetskog razreda A. Osim navedenih radova sanacije i dodatne toplinske izolacije projektom je predviđena i ugradnja visokoučinkovitog sustava za grijanje i hlađenje pa će se ubuduće ostvarivati znatne uštede u režijskim troškovima. Provedbom navedenih mjera energetske učinkovitosti plan je ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije od oko 68% u odnosu na početno stanje prije obnove, a također je cilj i smanjenje emisije CO2 za otprilike 64%.

Voditeljica EU projekata u Općini Matulji, gđa Astra Gašparini predstavila je sve dionike koji su uključeni na realizaciji navedenog projekta te ovom prilikom istaknula da je predviđeno vrijeme za izvođenje radova 3 mjeseca od uvođenja izvođača radova u posao, a koje je predviđeno za početak listopada.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram