Povežite se s nama


Na svojoj redovitoj konferenciji za medije gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je početak realizacije niza projekata cestogradnje ukupne vrijednosti od čak 45 milijuna kuna, kao i kompletno preuređenje atraktivnog Pavlinskog trga u Starom gradu te proširenje parka u ulici Pomerio.

Početkom studenog počinje uređenje Pavlinskog trga i dijela Ulice Janeza Trdine, ukupne površine oko tisuću kvadratnih metara, što uključuje zamjenu kompletne infrastrukture i popločavanje trga na isti način na koji su uređivani i drugi trgovi u Starom gradu.

Atraktivni trg koji Riječani i turisti rado koriste dobit će i nova stabla, a uređenje predviđa i malo igralište za djecu. Uređenje Ulice Janeza Trdine ići će sve do početka Trga pul Vele crikve, za koji je u tijeku izrada detaljnog projekta uređenja s ciljem otvaranja rimskih mozaika. Time će Stari grad vjerojatno do početka travnja sljedeće godine dobiti još jedan funkcionalno uređen trg. Vrijednost radova je oko 5 milijuna kuna.

Do kraja godine započet će i radovi na uređenju i proširenju parka u ulici Pomerio, koji bi se nakon toga trebao protezati do Ulice Ive Marinkovića i biti triput veći. Pješačka veza omogućit će se izgradnjom stepeništa, a park biti okružen mediteranskim zelenilom. U prvoj fazi uređenja izgradit će se trafostanica, čija će posebnost biti to što će biti ukopana u park.

Grad Rijeka