Povežite se s nama
Nakon sedam uspješno održanih Student Day Festivala, u suradnji sa RIKUP-om nastavlja se, osmu godinu zaredom, jedinstveni projekt kako u Hrvatskoj tako i široj regiji. Kako je najavljeno i ove će godine studenti zavladati gradom, a danas su od gradonačelnika preuzeli ključeve grada odnosno vlast koju će obnašati od 29. svibnja do 4. lipnja. Sva događanja zbivat će se tih dana na Korzu, te prostoru ExPort Delte. Očekuje se prema najavama rast broja posjetitelja koji je već u prethodnom izdanju dosegao brojku od čak 20 tisuća studenata i ostalih posjetitelja što taj projekt čini jednim od najznačajnijih studentskih događaja u Republici Hrvatskoj. Student Day Festival ujedno je i najvažniji projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Projekt Student Day Festivala podijeljen je u nekoliko faza. Prva faza predstavlja Kulturni tjedan tijekom kojeg će se kroz različite kulturne sadržaje doprinositi i unaprjeđivati studentski standard u domeni kulture i motiviranja studenata da se aktivno uključe u bogati kulturni život grada Rijeke. Službeni dio festivala započet će u ponedjeljak, 29.svibnja, kulturnim dijelom festivala u sklopu kojeg će aktivnosti trajati cijeli tjedan. U tom će razdoblju, prema riječima rektorice Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc.Snježane Prijić Samaržije, studenti organizirati različita dotadanja u kulturi, znanosti, sportu, i ono sto je najprepoznatljivije, dva dana vrhunskih glazbenih koncerata. Sve to dokaz je koliko grad živi uz Sveučilište, ne samo kroz Student Day Festival nego i ostale takve i slične aktivnosti.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Kruno Topolski, najavio je da je pred studentima najveći projekt, u organizaciji i suorganizaciji RIKUP-a, te podsjetio da se svake godine kao organizatori potrude imati sto vise dotadanja i aktivnosti. Posebno vrijedi izdvojiti naravno znanstveni dio no ono sto organizatore posebno veseli je predstavljanje studentskih udruga i studentskih organizacija koje cijelu akademsku godinu doprinose studentskom standardu kroz različite projekte, cime doprinose ne samo studentskom životu nego i samom gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji.

Organizatori i studenti posebno se vesele revijalnoj, sada već tradicionalnoj nogometnoj utakmici između Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Gradonačelnik Obersnel podsjetio je da već osmu godinu prati razvoj Student Day Festivala te se zdušno prihvatio i sudjelovanja u organizaciji. Obersnel smatra da bez Sveučilišta nema ni pravog razvoja grada, te da Sveučilište ne cine samo nastavnici i znanstvenici nego studenti sa svime onim cime doprinose gradu, neovisno o tome jesu li Riječani ili dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske. Riječki gradonačelnik podsjeća da je od prvog dana podupirao tu manifestaciju te je siguran da će i ova osma godina Student Day Festivala, biti uspješna.

Posebno atraktivan i ove će godine biti glazbeni program u sklopu kojeg će biti atraktivni koncertni nastupi mnogih vrhunskih glazbenika u prostoru Export Drva, koji će se događati u subotu i nedjelju, 2. i 2. lipnja. Riječ je o potpuno besplatnom dvodnevnom glazbenom dijelu festivala gdje će nastupiti veliki broj izvođača medu kojima se kriju i dobro poznata glazbena imena kao što su Jinxi, Marijan Ban, Psihomodo Pop, Let 3, Detour, Kisa metaka, Turisti, te dobitnica Porina Antonela Doko. Od stranih izvođača nastupit će Kiril Djaikovski kojeg zovu alkemičarom zvuka te velika DJ zvijezda Danny Howells, jedan od najpoznatijih Engle skin producenata i DJ-a.