Povežite se s nama
Aktivan, peteročlani  sastav iz Rijeke ” Krematorium” ne prestaje oduševljavati publiku. Vjerni svom stvaralaštvu i puni inspiracije za fanove pripremaju u svibnju  pravi ”metal” koncert.  Snimili su spot za novu pjesmu ” Inqusition” koja je osvojila  čak i publiku koja ne  sluša ”metal”. Gitarist benda, Mario Načinović,  otkrio je samo za čitatelje  Fiuman.hr-a  što nas čeka u svibnju, detalje EP-a ”Altar of lies”  te što bi ”Krematorium” mijenjao u gradu Rijeci.

Kako bi ”Krematorium” slikovito opisao svoj zvuk?

“Zvuk benda je specifičan. Volimo ga nazvati zvuk odskočne mine u jednom nježnom obliku.”

Što vas je sve inspiriralo za vaš novi EP ”Altar of lies” te kada će biti dostupan fanovima ?

“Crkva je bila najveća inspiracija te njezino  djelovanje kao  takozvane institucije.  EP ”Altar of lies” izlazi 10.4.2018 i na njemu se nalaze tri pjesme: ” Altar Of Lies”, ”Inquisition” i ”Holy Invaders”. Dostupan će biti na internetu te na svim drugim glazbenim stranicama.”

Kako je publika prihvatila vašu autorsku  pjesmu ”Inqusition”?

“Pjesma” Inquistion” je  oduševila apsolutno svih. Moram priznat da je fantastičan osjećaj kada pjesma dopre do ljudi koji vole ”trash”  i do onih koji inače ne  slušaju metal. Za  tu smo pjesmu  snimili  spot koji je doslovno” eksplodirao” kad je izašao. Dobili smo fantastične recenzije iz inozemstva što nam jako puno znači.”

Gdje ste snimali spot  za pjesmu  ”Inqusition” te kako ste se proveli tijekom snimanja?

“Ovim se  putem  zahvaljujemo kulturnom centru ” Palach” na ustupljenom prostoru za snimanje spota. Spot je snimala Valentina Janković  i odradila je fenomenalan posao. Imali smo jedan dan za snimanje  tako da je sve ispalo skoro pa savršeno te  pritom bend jako dobro zabavio.”

Da li možete otkriti detalje  koncerta kojeg pripremate u svibnju?

“12. svibnja u kulturnom centru ”Palach”  održat  će se promocijski koncert za EP  ”Altar of lies” te najava za novi album.  Sprema se veliki metal koncert  jer s nama pozornicu dijele tri benda: ”SPEEDCLAW” (Rijeka),  LIV (Zagreb) i  ŠTBK (Lovran).”

Koliko ”Krematorium” odvaja  vrijeme za  svoje stvaralaštvo ?

“Probe imamo dvaput tjedno,  a za stvaralaštvo kao takvo odvajamo 24 sata na dan. Uvijek se nešto radi.”

Tko je bio zadužen za logo vaših novih majica te gdje ih fanovi mogu kupiti? 

“Majice  se mogu kupiti na bilo kojem koncertu ” Krematoriuma”.  Možete nam se  javiti  putem Facebook-a  ili na mail.  Cijena majice iznosi 50 kn. Za motiv na majici zaslužan je Ranko Puž koji je obavio fenomenalan posao i omogućio da imamo najbolje majice ikad.”

Što bi ”Krematorium” mijenjao u gradu Rijeci ? 

“Definitivno veća podrška autorskim bendovima te više koncerata . Previše je tu zavisti . Dolaze novi ”klinci  u kožnjacima” .  Treba omogućiti  svima da zasviraju i da imaju gdje otići pogledati koncert.”