Povežite se s nama
Humanitarna udruga Riječko srce prošle je godine organizirala veći broj raznih humanitarnih akcija, ali najviše se ipak istaknuo projekt “Sve za našu djecu”. Ista akcija održat će se i ove godine, a detalje su otkrili iz udruge Riječko srce na konferenciji za medije.

“Službeno je započeo naš i vaš novi projekt – Sve za našu djecu 2018 – namijenjen uređenju senzorne sobe Odjela za slijepe i slabovidne učenike O.Š. Pećine Rijeka. Tom su prigodom, na konferenciji za medije, sudjelovale djelatnice Škole – Javorka Milković (defektolog-rehabilitator) i Jasna Vukonić Žunić (ravnateljica) te predstavnici udruge – Dalibor Horvat, Alison Pelan Škulić i Larry Ambrozich”, navode iz Riječkog srca na početku svoje objave.

“Ujedno smo najavili veliki humanitarni koncert koji će se održati na Trgu Riječke rezulucije 10. svibnja 2018. godine, gastro dane i glazbene večeri te prodajne izložbe učeničkih radova raznih odgojno-obrazovnih ustanova (8., 9. i 10. svibnja na Trgu 128. brigade). Call-centar,u studiju Kanala Ri bit će uspostavljen na dan koncerta, a pozivom na humanitarni broj 060 9009 građani već sada mogu donirati pet kuna u svrhu naše akcije”, otkrili su.

Osnovna škola Pećine redovna je osnovna škola u kojoj djeluje Odjel za djecu oštećena vida, a trenutno Odjel pohađa 22 polaznika osnovnoškolske dobi iz cijele županije. U uvjetima simulirane sljepoće, novinari su ovom prilikom upoznali omiljene društvene igre za slijepu i slabovidnu djecu. Uz “Križić- kružić”, “Trilju” i “Čovječe ne ljuti se”, završili su druženje, ali i službeno započeli još jednu veliku humanitarnu akciju s ovogodišnjim lajtmotivom – Svako dijete ima pravo na dostupnost informacija.

“Veselimo da ćemo svi skupa biti još jednom pahulja koja će pokrenuti lavinu dobrih djela tijekom narednih 90 dana”, istaknuli su iz Riječkog srca.