Povežite se s nama

Mozaik

Krenula prijave pjesama za Doru koja se u veljači održava u Opatiji

Objavljeno

na


Danas je na mrežnim stranicama HRT-a objavljen i otvoren natječaj za Doru 2021., koji u odnosu na lanjski, donosi nekoliko promjena. Većina od njih uvjetovana je situacijom s virusom.

Najvažnija promjena je da će se na Dori natjecati 14, a ne 16 pjesama. Biraju se i dalje 4 rezerve, ali te rezerve će biti aktualne do odlaska u Opatiju. Nakon toga, ako bude odustajanja, zamjena nema.

Nadalje, na pozornici može biti najviše pet osoba (a ne šest kao do sada), a svi prateći vokali moraju biti na matrici, ne izvode se uživo. To je pravilo koje je kao opciju iznimno za 2021. dopustio Eurosong, a HRT je odlučio da to bude obveza.

Promjene koje nisu uvjetovane trenutačnom epidemiološkom situacijom su: dopušta se pjevati, osim na hrvatskom, na bilo kojem europskom jeziku (do sada pravila su dopuštala samo engleski, talijanski, njemački i francuski), a matrica se za izvođenje na Dori predaje u stemovima (dijelovima) te se miksa na samoj izvedbi. Tako se godinama već radi na Izboru za pjesmu Eurovizije, pa se i na našoj Dori slijede svjetski standardi i u tom pogledu.

Na natječaj se mogu prijaviti svi, izvođači moraju biti državljani Republike Hrvatske i ne smiju biti mlađi od 16 godina.

Prijavljuje se potpuno gotova pjesma s originalnim izvođačem. Natječaj je otvoren do 10. prosinca.

– U budućnosti cilj nam je natječaj pomaknuti na početak listopada – do početka studenoga, kako bismo osigurali i izvođačima, a i nama samima, dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu. Prvi korak je, prema tome, ove godine već napravljen. Vjerujem da će se glazbenici odazvati u velikom broju te da ćemo imati kvalitetnu i zanimljivu Doru 2021., izjavila je urednica projekta Uršula Tolj.

Adresa za prijave je https://www.hrt.hr/dora/prijava.

Podsjetimo, prema odluci Hrvatske radiotelevizije Dora 2021. održat će se 13. veljače iduće godine u Opatiji, dakako, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili.

HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će se Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije 2021. sigurno održati, ali prema kojem scenariju, ovisi o situaciji s koronavirusom u veljači.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram