Povežite se s nama
Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 13. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 25. do 29. kolovoza 2015. u lučici u Ičićima kraj Opatije.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2014. ili 2015. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu. Organizatori će prihvatiti i filmove koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, ako producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2013. godine.

Natječaj je otvoren od 7. travnja do 7. lipnja 2015. a rezultati će biti poznati sredinom srpnja.

Prijave se vrše putem online PRIJAVNICE na web stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com.

Peteročlani međunarodni žiri LFF-a nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film (filmovi autora i produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).
Dodijelit će se i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a publika će kao i dosad izabrati svog favorita.

Nagradu za najbolju režiju dodjeljuje Institut dokumentarnog filma iz Praga, a nagradu za najbolji regionalni film Balkan Documentary Center iz Sofije.

Od prošle godine nagrada publike je novčana i sastoji se od donacija prikupljenih na internetu te tijekom festivala. Ukupan sakupljeni iznos udvostručit će LFF.