Povežite se s nama

Sport

Krenuli upisi novih članova u košarkaški vrtić KK Zamet

Objavljeno

na
Početak košarke na Zametu seže u vrijeme prijelaza 50-ih na 60-e godine 20. stoljeća. Radilo se o jednoj solidnoj regionalnoj ekipi. Dio igrača koji su započeli svoje prve korake u zametskoj košarci nastavio je svoje igračke karijere u većim i prvoligaškim ekipama i državnim selekcijama.

No, ukoliko se uzme u obzir koliko je košarkaša u jednom primjerenom sportskom duhu odgojila takva zametska košarka, onda ti rezultati imaju neusporedivo veće značenje. Nove, mlade generacije košarkaša, garancija su da će košarka na Zametu i dalje imati svoj kontinuitet. Uz mlađe uzrasne kategorije, kao prvi klub u Primorsko-goranskoj županiji Košarkaški klub Zamet provodi košarkaški vrtić radi djece i njihovog pravilnog razvoja.

Osnovni cilj je da se djeci predškolske dobi i mlađe školske dobi usadi ljubav prema sportu i na taj način utječe na razvoj temeljnih psihomotoričkih sposobnosti.Projekt se zasniva na igri, upoznavanju osnova raznih sportova s naglaskom na košarku,individualnom pristupu svakom djetetu, a nakon završenog programa djeca dobijaju iskustva i na taj način se mogu bez problema uključiti u treniranje sporta koji im najviše odgovara.

Program rada je baziran na vježbama bazičnih sportova  (atletika, gimnastika… ), te na vježbama loptačkih sportova (košarka,nogomet,rukomet,odbojka…). Posebna pozornost se obraća na razvoj osnovnih djetetovih sposobnosti,socijalizaciju,učenju ponašanja u sportu.

“Trener je profesionalni odgajatelj i košarkaški trener, a kako bi našoj djeci omogućili prave uvjete, uspješno smo pokrenuli projekt obnavljanja vanjskog igrališta. Na jedan novi, inovativan način želimo da košarka na Zametu bude prije svega radost i da svi naši igrači prije svega postanu ljudi, a da im na tom putu naš klub bude odskočna daska prema životnom uspjehu koje će se rado sjećati. Zainteresirani roditelji svoju djecu u dobi od 3 do 9 godinau košarkaški vrtić mogu prijaviti telefonskim kontaktom s trenerom Vladimirom Matoševićem (091 5326 941)”, poručili su iz KK Zamet.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram