Povežite se s nama

Vijesti

Krenulo rastavljanje PIK-ove mljekare na Škurinjama koja je proizvodila mlijeko Tonka

Objavljeno

na
Sredina svibnja 2022. godine ostat će upamćeno kao razdoblje kad je ugašen još jedan proizvodni pogon u Rijeci, a radi se o PIK-ovoj mljekari na Škurinjama koja je proizvodila mlijeko Tonka.

Direktor PIK Rijeka, Gino Pastorčić, koji je nekada bio i vlasnik tvrtke Protect te ju je prodao Securitasu, donio je odluku da se nakon 75 godina prekine proizvodnja mlijeka u Rijeci. Vijest je to koja je mnoge Riječane iznimno neugodno iznenadila.

Uz nedostatak domaće sirovine, među razlozima zatvaranja Mljekare Tonka, iz PIK-a ističu i povećane troškovi proizvodnje, cijene energenata i sirovina te skupe investicije potrebne za dostizanje zadovoljavajućih tehničkih uvjeta na trenutačnom postrojenju, ali i tvrde da prerađivačkoj industriji nije mjesto u gradu. Spomenimo i kako je Vindija najavila kako će preuzeti otkup sirovine, odnosno mlijeka, s područja Like nakon propasti PIK-ove mljekare.

Nikakvo čudo ili preokret u proteklih desetak dana od najave te vijesti nije se dogodilo te je započelo rastavljanje mljekare, a od bivših radnika dobili smo i nekoliko fotografija iz sad već bivšeg pogona. Neslužbeno se može čuti kako bi se ta lokacija trebala iskoristiti za izgradnju još jednom supermarketa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram