Povežite se s nama
U Dvorani mladosti održana je prezentacija borilačkih vještina u sklopu projekta „Ri move“ koji potiče tjelesnu aktivnost i zdrav način života kod djece.

Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola Trsat, Vladimir Gortan i Gornja Vežica danas su okušali svoje tjelesne vještine u sportovima kao što su karate, judo, kick-boxing, boks, kendo, taekwondo i wushu. Djeca su upoznata s osnovnim pravilima i potezima popularnih borilačkih sportova, a sve se odvijalo pod budnim nadzorom učiteljica te trenera.

Ovaj se program odvio povodom sportske škole Grada Rijeke „Ri move“ koja se za sada provodi u sedam riječkih osnovnih škola, s namjerom širenja i na ostale škole. Ovu, za sve polaznike potpuno besplatnu školu koja uključuje bazične sportove poput atletike, gimnastike i juda, provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ s ciljem psihofizičkog razvoja, razvoja motoričkih vještina te poticanja tjelesne aktivnosti i zdravog načina života.

Program se provodi u školama, u školskoj dvorani za vrijeme produženog boravka ili cjelodnevne nastave, a provode ga educirani treneri iz svake sportske grane i poznati riječki sportaši.

Grad Rijeka