Povežite se s nama

Vijesti

“Kuća strave i užasa na Korzu, a policija ne čini ništa u zaštiti javnog reda, mira i života”

Objavljeno

naPoduzetnica Mirna Međimorec u ljeto prošle godine započela je s radom svoje tvrtke u strogom centru Rijeke, no prate je brojni problemi. Kako te probleme još uvijek nije uspjela riješiti, odlučila je održati konferenciju za medije kako bi širu javnost upozorila na problem, a njezino priopćenje pod nazivom “Kuća strave i užasa na Riječkom Korzu, a policija ne čini ništa u zaštiti javnog reda, mira, života, imovine i poduzetničke aktivnosti građana” prenosimo u cijelosti:

“Poduzetnik sam početnik i 10 mjeseci sam u najmu poslovnog prostora na adresi Korzo 35, Rijeka.

Duboko sam zgrožena nemarom, nebrigom i neodgovornošću predstavnika stanara zgrade i policije 1. policijske postaje Stari grad.

Predstavnik stanara, što mu je dužnost i obveza, ne želi osigurati sigurnost zgrade. Tako, zgrada ima po mojim saznanjima skoro 20 godina razbijeno staklo na ulaznim vratima i u zgradu mogu ući svi bez ključa zavlačenjem ruke i otvaranjem brave s unutarnje strane vrata.

Policija je dignula ruke i rečeno mi je neka se sami pobrinemo za sigurnost, pa će oni izaći intervenirat, ako je potrebno.

Dana 20.ožujka 2019. od svoje kolegice dobila sam saznanje da u zgradi na međukatu između prizemlja i prvog kata leži čovjek u vreći za spavanje i ne može se prolazit da ga se ne preskače i da to stvara nelagodu i strah. Drugi dan sam odmah reagirala kod predstavnika stanara, vlasnika i najmoprimaca prostora u zgradi, u policiji, 1. policijskoj postaji Stari grad, gdje dežurna policajka, kojoj sam izričito izrazila da me je strah na to nije uopće obratila pozornost i uopće nije reagirala. Ostala sam zatečena reakcijom predstavnika i stanara, jer predstavnik i neki znaju već par mjeseci da u zgradi na betonu spava i boravi beskućnik za kojeg se ne zna ništa i ne zna se da li je i opasan, agresivan i naoružan hladnim ili drugim oružjem, niti mu je itko na bilo koji način pokušao pružiti pomoć. Beskućnik je ispočetka dolazio kasno, a sad dolazi sve ranije i sve kasnije napušta zgradu, leži po međukatovima na betonu, klijenti ga moraju preskakat, što je vrlo neugodno i ugrožava aktivnosti poduzetnika u zgradi.

Obratila sam se predstavniku stanara da se riješe razbijena stakla na ulaznim vratima, osiguraju ključevi za stanare zgrade i zbrine beskućnik. Isti mi je rekao da je poduzeo mjere za zbrinjavanje beskućnika na način da mu je dekicu i stvari koje je zatekao sve bacio u smeće, a za ulazna vrata imali smo dogovor sastanak u subotu između 13 i 14 sati u njegovom stanu i od tad ne javlja se na zvono i telefonske pozive.

U subotu oko 7.15 sati zatekla sam beskućnika kako spava u prizemlju u ćošku na betonu, otišla sam odmah na policiju u Stari grad i rekla da opet dolazim zbog situacije u zgradi Korzo 35. Rekli su mi da odem i da će policajac odmah doći na intervenciju. Policajac nije došao.

O beskućniku koji boravi u zgradi ne znamo tko je, od kud je, je li opasan, a policija i predstavnik stanara ne čine ništa da se utvrdi identitet čovjeka i da mu se pomogne i zbrine putem nadležnih institucija.

Duboko sam zgrožena ovakvom bešćutnošću institucija i pojedinaca i pitam se u kakvom živimo društvu u kojem više nikoga nije briga za čovjeka u nevolji, za red, mir i sigurnost građana.

Od ovih poraznih saznanja, 20. ožujka do danas poduzela sam sve što je u mojoj moći da se problem riješi, te se zahvaljujem medijima, kao i stanarima u zgradi, koji su potpisali i podržali Zamolbu predstavniku stanara da riješi sigurnost ulaznih vrata u zgradu”, poručila je Međimorec.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram