Povežite se s nama

Sport

Kujundžić poražen u Rusiji, hrabro je izdržao neke vrlo teške udarce

Objavljeno

na
Nažalost, loše vijesti dolaze iz ruskog Tjumenja. Riječki kickboksač Mladen Kujundžić (28-12-0) nije uspio doći do pobjede u svom 40. profesionalnom kickboksačkom nastupu. Ponajbolji hrvatski kickboksač jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je na RCC 16 eventu.

Bolji od našeg Kujundžića bio je domaći predstavnik Arseniy Smirnov (7-1-0). Kujundžić i Smirnov boril su se u poluteškoj kategoriji (-95 kg), a prema službenom izvještaju RCC organizacije, Smirnov je kontrolirao meč od početka do kraja i rutinski je došao do pobjede, javlja Fight Site.

Smirnov je tijekom prve runde forsirao udarce u tijelo Kujundžića, a većinu prve runde Kujundžić je bio pasivan. Tek krajem prve dionice, ‘‘Dynamite‘‘ je pokazao dio svog arsenala, ali nije uspio ozbiljnije nauditi Smirnovu.

Ruski kickboksač bio je osjetno aktivniji i tijekom druge runde, a nastavio je Smirnov učestalo napadati tijelo hrvatskog kickboksača. Zasluženo je Smirnov uzeo i drugu rundu, ali Kujundžić se hrabro borio i nije se dao završiti.

Treća runda započela je podosta mirno, odnosno pasivno. Nakon nešto više od minutu treće runde, Smirnov je agresivno krenuo po finiš. Nezaustavljivo je ruski borac bacao udarce i pokušavao je nokautirati Kujundžića. Unatoč tome što je Smirnov u više navrata čisto pogodio Kujundžića u glavu, ‘‘Dynamite‘‘ je prezentirao koliko je čvrst i ostao je na nogama. Krajem borbe Kujundžić je čak skupio snage za napad na Smirnova, ali nije imao dovoljno snage za doći do preokreta.

Kao što smo već naveli, Smirnov je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a Kujundžić neće po dobrome pamtiti debi u ruskoj RCC organizaciji. Ipak, općenito je jako teško doći do pobjede na gostujućem terenu u Rusiji. Prije svega, Rusi posjeduju ogroman broj uistinu vrhunskih boraca, a nerijetko su im i suci naklonjeni pa pobjeda prekidom ostaje kao gotovo jedina opcija za slavlje. Mladen Kujundžić nije pokraden u ovom meču i zasluženo je izgubio, ali 33-godišnji Riječanin zaslužuje poštovanje za srčanost koju je pokazao tijekom tri runde sa Smirnovim, ističe Fight Site.

Neke od glavnih trenutaka borbe možete pogledati u RCC-ovom videu koji su objavili putem svoje Instagram stranice. Vidljivo je kako je Kujundžić u jednom trenutku borbe primio i snažan ‘‘high kick‘‘ u glavu, a impresivno je da ga Smirnov nije uspio srušiti takvim udarcem.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže