Povežite se s nama

Vijesti

Kukuljan: Prijavio sam Obersnela policiji zbog druženja s Pavičićem

Objavljeno

na


Gradski vijećnik Josip Kukuljan na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke pokušao je od gradonačelnika Vojka Obersnela doznati detalje o njegovom druženju s poduzetnikom Mirkom Pavičićem, a nakon što odgovor na svoje pitanje nije dobio, odlučio je podnijeti prijavu policiji, a svoje razloge pojasnio je i javnosti.

“Mirko Pavičić nije običan građanin nego poslovni partner grada Rijeke. Na sjednici Gradskog vijeća 24.9.2020. bila je točka po kojoj se zgrada Teatro Fenice, koja je u vlasništvu njegove tvrtke Rijekakino, nudila gradu Rijeci za 11,5 milijuna kuna. To je bio okidač zbog kojeg sam odlučio gradonačelnika Obersnela upitati da mi objasni što je prošlog mjeseca radio sa Pavičićem na otoku Korčula, je li participirao u troškovima restorana i u troškovima najma plovila ili je troškove snosio netko drugi?

Kako nisam dobio tražene podatke istog dana sam otišao na policiju i prijavio ga na temelju Zakona o sprječavanju sukoba interesa stavak 1 koji kaže: “Darom u smislu ovog Zakona smatra se novac, stvari bez obzira na njihovu vrijednost, prava i usluge dane bez naknade koje dužnosnika dovode ili mogu dovesti u odnos zavisnosti ili kod njega stvaraju obvezu prema darovatelju.”

Za mene je Vojko Obersnel dužnosnik i predstavnik građana Rijeke čak i onda kada je na godišnjem odmoru. Zanima me što dogovara ispod stola, kakve poklone dobiva te je li zbog toga u sukobu interesa. Zato nije svejedno je li jahtu platio on ili netko drugi. Podsjećam da najam jahte ne košta koliko i najam daske za stand up paddling”, poručio je Kukuljan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram