Povežite se s nama

Mozaik

Kvarner se može pohvaliti sve većim brojem vlastitih vrhunskih pjenušaca

Objavljeno

na
Primorsko-goranska županija nikad neće moći konkurirati Istri i kontinentalnoj Hrvatskoj količinom proizvedenog vina prvenstveno zbog terena, no zato kvalitetom itekako možemo parirati, a potvrđeno je to na današnjoj prezentaciji pjenušaca koji se proizvode na Kvarneru.

Primorsko-goranska Kašetica u svom je prodajno-izložbeno prostoru u centru Rijeke organizirala prezentaciju pjenušaca koji se proizvode u našoj županiji, a uvodno predavanje održao je enolog Tomislav Pavlešić s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Osim što je upoznao prisutne s poviješću nastanka pjenušavih vina, nije skrivao svoje zadovoljstvo činjenicom da su pjenušci napravljeni na Kvarneru redovno među najbolje ocijenjenim od strane stručnjaka u Hrvatskoj.

Istaknuto je i da je u proteklih nekoliko godina potrošnja pjenušaca u Hrvatskoj porasla za čak 166 posto, a naročito tijekom turističke sezone. Pavlešić je naglasio kako se turisti iznimno zainteresirani za domaće pjenušce, a naročito za one vrhunske kvalitete koje su spremni i dobro platiti.

U našoj županiji vlastite pjenušce proizvodi desetak vinara, a neki od njih dodatno su se danas predstavili u Kašetici zahvaljujući organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže