Povežite se s nama

Državno prvenstvo za djevojčice i dječake te juniore u judu održano je 14. svibnja 2016. godine u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu. Nastupilo je ukupno 394 natjecatelja iz 46 klubova. Odlična organizacija  natjecanja od strane Hrvatskog judo saveza sa tehničkom razinom identičnoj kao što je to na Eurospkim kupovima, dala je natjecateljima i svim sudionicima osjećaj „velikih“ judo manifestacija. Neprekidno je čitavo prvenstvo imalo video prijenos, te su svi koji nisu mogli doći neprekidno mogli pratiti sva borilišta.

Prva zvijezda judo kluba Rijeka koja je već dugi niz godina u problemima zbog svoje male težine uvijek bila u hendikepu naspram svojih protivnica, Lara Šušnić, napokon je došla svima pokazati vrijednost truda, upornosti i znanja. Lara je efektno savladala svoje protivnice u kategoriji do 32kg te se okitila zlatnom medaljom postavši prvakinjom Hrvatske!

Luka Viljušić u kategoriji do 50kg je doslovno pomeo sve svoje protivnike do finala, potvrđujući svoj talent i superiornost, te tako bio naš drugi finalista. U finalnoj borbi u svoj želji za brzom pobjedom u jednom je trenutku bio neoprezan, što je njegov protivnik iskoristio te ga je pobijedio zahvatom držanja, pa se tako morao zadovoljit s drugim mjestom.

Borna Rošić u kategoriji do 60 kg također je spadao u natjecateljski dio mlađe ekipe na koji se računalo osvajanje odličja što je Borna i ispunio. U prikazanim borbama Borna je sve protivnike efektno savladao, a i poraz u polufinalnoj borbi nije ga omeo da u borbi za brončano odličje poklekne duhom te je efektnim bacanjem s Ipponom savladao protivnika i osvojio brončanu medalju.