Povežite se s nama

Mozaik

Legendarna riječka grupa Fit ovog petka u Pogonu kulture

Objavljeno

na

Foto: Anamarija Vartabedijan29.03.2019. s točnim početkom u 22 sata, u Pogonu kulture nastupit će riječka grupa FIT. Grupa koja je sredinom i drugim dijelom osamdesetih širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, još i danas predstavlja jedan od najuspješnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnoj sceni.

Ne bojeći se sintagme ’komercijalno’, u to vrijeme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, Fit se na tržište probijao utabanim putevima popa, sa naglašenim  gitarističkim zvukom i pamtljivim tekstovima.

Grupu su uz Miru Teševića – zaduženog ujedno i za tekstove, te Zorka Opačića – autora glazbe, činili pjevač Davor Lukas-Bajo, te bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama glazbenicima, Fit je tih godina uspio izdati dva albuma, »Uz Rijeku« (1988.) i »Daj mi ruku« (1989.) s kojih publika i danas pamti hitove »Mačka«, »Rijeka« ili pak »Zvoni telefon« i »Zaboravit ću sve«. Album »Uz Rijeku« producirao je Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po 70 kn u Dallasu, The Beertiji i online na entrio.hr. Ulaz na dan koncerta iznosit će 90 kn.

Vrata Pogona kulture se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje točno u 22 sata.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram