Povežite se s nama

Mozaik

LFF u Rijeci sprema vikend s dokumentarnim hitovima

Objavljeno

na

IlustracijaVikend pred nama u Rijeci će biti u znaku dokumentaraca s Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji se ove godine, u 19. izdanju, održava u Opatiji, od 23. do 27. kolovoza. Udruga LFF, organizator festivala, ljubiteljima dobrog dokumentarnog filma priređuje čak tri projekcije u riječkim kvartovima: u petak 23. 7. na Drenovi, u subotu 24. 7. na Potoku i u nedjelju 24. 7. na Rastočinama.

U petak u 21 sat u novom Društvenom centru Drenova počinje ciklus rock dokumentaraca koji će otvoriti nagrađivani i hvaljeni Tusta Andreja Korovljeva o frontmenu KUD-a Idijoti. Naredna tri petka, 30. 7., 6. 8. i 13. 8., bit će prikazani i “Rock’n’roll je kriv za sve?” Sanjina Stanića i Deana Lalića, zatim “Bebe na Vole” Vladimira Gojuna te “Zoffski Grč” Zorana Kreme, sve u suradnji s Društvenim centrom Drenova.

U subotu 24. 7. u 21 sat u parku preko puta “Boom bara” (ulica Nikole Cara 7-11) na Potoku, u sklopu programa Slučajno kino, gledat ćemo Majči redatelja Josipa Lukića koji je dokumentirao razgovore sa svojom izuzetno otvorenom majkom bogatog životnog iskustva. O čemu su razgovarali  Lukić i njegova majka tijekom nekoliko ljetnih dana u Splitu, saznajte u subotu.

U nedjelju se Slučajno kino seli u obližnji park/dječje igralište Giordana Bruna na križanju Tizianove, Osječke i Prvomajske ulice, gdje će publika u vrućoj ljetnoj noći uživati vruć ljubavni dokumentarac! Od 21 sat gledamo Ljubavnu odiseju redateljice Tatjane Božić, dokumentarac iz 2014. godine koji je dosad prikazan (i nagrađen) na nizu međunarodnih festivala. Pratimo samu redateljicu, koja je po stoti put pronašla ljubav svog života a da stvari opet ne idu u pravom smjeru. Tatjana odlučuje okrenuti novi list: posjećuje pet bivših ljubavi, u Moskvi, Hamburgu, Londonu i Zagrebu, kako bi pronašla odgovor na pitanje zašto joj svaka veza propadne.
Ova se projekcija izvodi u suradnji s Kvartovskom bajkom.

Ulaz na sve projekcije je slobodan!

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram