Povežite se s nama

Vijesti

Lista za Rijeku: Odvojite Kvarner od Hrvatske

Objavljeno

na

Lista za Rijeku iznijela je svoj prijedlog za svojevrsni spas turističke sezone u našoj regiji gdje je epidemiološka situacija vrlo povoljna.

”S obzirom na dramatično povećavanje broja osoba zaraženih koronavirusom u ostatku Hrvatske i još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, Lista za Rijeku od lokalnih vlasti i kriznih stožera traži hitno pokretanje inicijative za odvojen tretman naše dvije županije u odnosu na ostatak države.

Na Kvarneru i Istri se u ovom trenutku nalazi najviše turista, a istovremeno najmanje slučajeva koronavirusa. Iz tih podataka evidentno je da za razbuktavanje epidemije nisu odgovorni turisti nego neodgovorno ponašanje i nepridržavanje mjera u dijelovima države, a sve pod komandnom palicom i političkim kriterijima nacionalnog kriznog stožera. Žalosno je da se, zbog neodgovornosti i nepridržavanja mjera u jednom dijelu Hrvatske, urušava turistička sezona i tamo gdje se odgovornim i discipliniranim pristupom situacija zadržala pod kontrolom.

Za novonastalu situaciju najodgovornijim smatramo nacionalni krizni stožer koji je selektivno dopuštao politički podobna velika okupljanja na jugu zemlje, a neselektivno ograničava rad i onima koji stvaraju problem i oni koji su se cijelo vrijeme ponašali disciplinirano i odgovorno. Posljedice su sada stigle na naplatu ali još nije kasno da spasimo Kvarner i Istru. Tražimo hitne mjere uz komunikaciju sa susjednim državama kojom bi ovaj dio Hrvatske zadržao status covid free zone barem do kraja turističke sezone”, poručuju iz Liste za Rijeku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram