Povežite se s nama

Vijesti

Lista za Rijeku: Riječka voda poskupila 30% – još jedna čestitka Marka Filipovića

Objavljeno

na


Lista za Rijeku obratila se javnosti priopćenjem nekoliko dana nakon što je stupio na snagu novi cjenik KD VIK-a po kojem je voda u Rijeci postala značajno skuplja za potrošnju:

“Od 01.08.2023. godine svi korisnici vodnih usluga KD Vodovod i kanalizacija odnosno građani i pravne osobe plaćati će skuplju riječku vodu. To je još jedna od „socijalno osjetljivih čestitki „ ove gradske uprave svojim građanima u socijaldemokratskom duhu . Kao glavni razlog poskupljenja vode u Vodovodu i kanalizaciji opravdavaju zbog “ poremećaja na domaćem tržištu energije“. Ovo obrazloženje samo za sebe govori kako o nesposobnosti onih koji vode ViK tako i o nesposobnosti vodećeg čovjeka grada koji je u svojoj dvogodišnjoj politici dokazao da mu do standarda svojih građana Riječana nije nimalo stalo.

Rijeka je grad sa najbogatijim i najsnažnijim vodotocima pitke vode ne samo na Jadranu već i u cijeloj državi. Rijeka je grad koja ima nesmetanu vodoopskrbu tijekom najvećih suša. Rijeka je grad koja u ljetnim mjesecima, kad je najveća potrošnja vode bez problema opskrbljuje otok Krk i cijelo opatijsko područje. Rijeka je grad koji obiluje strateškim vodnim resursima, koji ima najkvalitetniju vodu, grad u kojem bi građani trebali imati minimalnu cijenu vode, grad koji bi mogao imati punionicu vode i time ostvarivati ne male prihode, umjesto svega grad ima neshvatljivo i potpuno krivo upravljanje vodnim bogatstvom.

Rijeka je grad koji ima obilje vode, ali unatoč tomu gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom donosi odluku o poskupljenju vode za čak 30%. Nezamislivo je da države, gradovi, regije koji su prebogati određenim resursima dižu cijene. Da li bi takvo što Bahrein ili Katar učinili i poskupili cijenu benzina za 30% svojim građanima, naravno da NE, jer se to kosi sa zdravom ekonomskom logikom. U Rijeci zdrava ekonomska logika je nepoznati pojam za ovu gradsku upravu, koja ovakvim potezima čini život Riječanima i poslovnim subjektima još težim, pa daljnji nastavak depopulacije i dislokacije poslovnih subjekata van Rijeke će se zasigurno nastaviti .

U riječkom grbu „INDEFICIENTER“ ili „NEPRESUŠNO“ simbolizira bogatstvo našeg grada u vodi. Ova gradska uprava je „nepresušna“ u pogrešnim i nepopularnim potezima prema vlastitim građanima , što dovoljno govori o njihovoj nesposobnosti”, poručuju iz Liste za Rijeku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže