Povežite se s nama

Izbori

Ljubo Španjol: Vrijeme je da mladi preuzmu palicu

Objavljeno

na
Ljubo Španjol, ili kako ga Riječani vole zvati – barba Ljubo, jedan je od velikih stratega koji su zaslužni za izgradnju brojnih stanova u našem gradu. U njima i danas žive generacije Riječanki i Riječana. Poznat je i kao jedan od najuspješnijih  predsjednika Nogometnog kluba Rijeka, a s Markom Filipovićem, kandidatom za riječkog gradonačelnika susreo se pod stijenama omiljene Kantride.  Iako oboje dijele veliku ljubav prema NK Rijeci, tema razgovora bila je upravo  stanogradnja.

– Bio sam na čelu velikog holdinga koji je imao 17 tisuća radnika. Bio je to pravi sustav koji je mogao odgovoriti na sve izazove građevinstva, prisjetio se Španjol nekih drugih vremena, a kao građevinarcu posebno mu je, kaže, drago što je Filipović odabrao istu struku.

– Ispred sebe vidim jednog mladog čovjeka s visokom naobrazbom u građevinarstvu. Kao takav ćeš moći puno napravit ovome gradu. Uvijek govorim, vrijeme je da mladi preuzmu palicu, posebno zato  što svaki grad ima svojih problema koje najviše osjećaju mladi. Da bi mogli raditi i opstati, u prvom redu potreban im je stan, rekao je Španjol, siguran da će Marko Filipović znati odgovoriti na postavljene izazove.

Upravo je poticana stanogradnja za mlade, doznajemo, jedna od bitnih dijelova programa koji će pod sloganom Novi ritam grada predstaviti Filipović. U planu je osigurati stanove za mlade riječke obitelji, kao i dva nova dječja vrtića, kako bi svako dijete imalo svoje mjesto u predškolskoj ustanovi.

– Moj cilj je Rijeku učiniti prvim izborom za rad i život, a osigurano stambeno pitanje i zbrinuto dijete prvi su preduvjet koji u gradu traži svaka mlada osoba, rekao je Filipović.

Kako je protekao susret barba Ljube Španjola i SDP-ovog kandidata za riječkog gradonačelnika, pogledajte u videu:

(promo)

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram