Povežite se s nama

U noći sa subote na nedjelju, 23/24. rujna prometna policija će pojačano nadzirati vozače koji na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga u organizmu.

U osam mjeseci ove godine zabilježen je ukupan porast broja prometnih nesreća od 6,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a isto tako zabilježen je i porast broja prometnih nesreća sa stradalim osobama.

Kada je riječ o alkoholu, u navedenom razdoblju ove godine u prometnim nesrećama sudjelovalo je 270 sudionika ili 7,2 % pod utjecajem alkohola, a u osam mjeseci prošle godine njih 263 ili 7,3%.

Posebno napominjemo kako vozači koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga u organizmu krše prometne propise, ugrožavaju svoju sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu. Također, poznato je kako vrlo često alkoholizirani vozači podcjenjuju opasnost i precjenjuju vlastite mogućnosti.

Stoga je u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu svrha ovih aktivnosti sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača. Također, nadzor prometne policije bit će usmjeren i mlade vozače koji su česti sudionici i žrtve teških prometnih nesreća, a najčešće tijekom kasnih noćnih sati vikendom, stoji u policijskom priopćenju.