Povežite se s nama

Fiuman Plus

Luca Montecchi: DJ karijeru sam započeo 1987. godine u Opatiji, a posebno mi je bio drag Crossroad

Objavljeno

na
Najveći, a sudeći po dosadašnjim povratnim informacijama i najiščekivaniji party ususret prvom adventskom vikendu, zasigurno je onaj u klubu Gervais u Opatiji, u subotu, 26. studenog. Iz Festivala Opatija najavljuju nabrijani audio-vizualni show s dvostruko većim plesnim podijem kojim će rukovoditi dva DJ-a puštajući singlove raznih glazbenih dekada, a sve će kulminirati s dvostruko više zabave!

Odabirom najpopularnijih pop rock vs. dance himni 80-tih, 90-tih i 2000-tih godina, DJ Luca Montecchi i DJ S.a.l.l.e. će od 22 sata naizmjence odmjeravati snagu za pultom i boriti se za rasplesana tijela na „svojoj strani“ glazbenog ringa, sve do posljednjeg beata u 3 sata ujutro. Ulaz je slobodan, sve generacije su dobrodošle! – ističe se u pozivu.

DJ Luca Montecchi praktički je već godinama domaćin na sličnim partyjima u Opatiji, pa je to bio povodom da od njega doznamo neke zanimljive detalje iz vrlo duge i bogate karijere.

“Moja DJ karijera je formalno započela 1987. godine, kao pomoćni DJ u opatijskoj diskoteci Lady Madona. Glavni DJ je tada bio Vjeko Alilović. On me obučio i dao mi priliku. Tu sam ujedno i odradio svoje prve nastupe”, otkrio je Vladimir Miro Paušić, koji je ipak široj javnosti poznatiji kao Luca Montecchi, a evo kako je i došao do tog imena…

“Ime Luca Montecchi nastalo je slučajno i iz potrebe da na nastupima po Njemačkoj imam neko “svjetsko” ime… Bez veze… Luca je upalo po obitelji, a Montecchi radi mojih tadašnjih klupsko glazbenih preferencija – talijanska klupska glazba, odnosno talijanski utjecaj”, rekao je Luca.

Gotovo pa da nema kluba u našoj regiji u kojem nije bio angažiran…

“Počeo sam u Madonni, nastavio u kostrenskom M&M, pa dalje u Milde Sorte i opet u Madonnu. Kasnije ih je bilo puno. Najduže sam se zadržao u Crossroadu u Malinskoj od 2000. do 2010. godine. Kasnije je krenulo Zrće (Noa beach club i Klaypso) i paralelno brojna gostovanja. Svakako bih kao posebno drag izdvojio Crossroad. Tamo sam osim resident DJ-a bio i booking manager i stvarno sam bio povezan s tim clubom”, istaknuo je opatijski DJ, kojemu nije nedostajalo raznih zanimljivih angedota…

“To je noćni život i svašta se događalo. Mnoge angedote i nisu za medije. Mladi smo bili i zabavljali se. Divno je bilo što smo se svi kolege DK-i po klubovima regije družili se i van posla. Nismo si bili konkurenti nego kolege i prijatelji”, poručio je te poslao još jednom pozivnicu za subotnji party u Gervaisu:

“Opatijce ove subote očekuje party sličan onome od prije nekoliko tjedana, ali u proširenom izdanju… I to proširenom u nekoliko smjerova. Glazbeno smo prošli put bili isključivo u 90tim godinama, dok je ovaj put plan da 90te ostanu jezgra, a da se dotaknemo i 80tih i 00tih. Također imam i kolegu DJ-a, Sašu, iskusnog DJ-a koji će mi se pridružiti u mixanju i to na jedan zanimljiv način, ali to je iznenađenje za publiku. Znam i da je organizator osigurao i dodatnu produkciju (više zvučnika i light showa), te veći broj stolova i konobara. Malo me plaši taj ogromni prostor, ali ako Opatijci i njihovi goste pohrle na party kao zadnji put, nema straha da će biti ispunjen. Vrata se otvaraju 22 sata i ostajemo do 03 sata ujutro”, rekao je Luca Montecchi za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram