Povežite se s nama

Vijesti

Luka Rijeka se oglasila o vojnoj opremi

Objavljeno

na

U četvrtak se na društvenim mrežama pojavila fotografija i informacija kako se navodno preko riječke luke vrši transfer vojne opreme iz SAD-a u Ukrajinu gdje traže oružani sukob s proruskom stranom, što je portal Fiuman.hr i prenio.

Kontaktirali smo zbog toga Luku Rijeka d.d. kako bismo dobili detaljnije informacija o brodu BBC Peru, ali oni su demantirali da su obavljali ikakav iskrcaj vojne opreme sa spomenutog broda.

“Nastavno na Vaš upit u kojem ste zatražili detaljnije informacije o teretu na brodu BBC Peru, možemo potvrditi da je na spomenuti brod Luka Rijeka d.d. vršila ukrcaj transformatora i pripadajuće opreme, te da se radi o izvozu hrvatske opreme. Za teret koji se na brodu nalazio pri dolasku u Luku Rijeka, nisu ugovorene nikakve lučke operacije, stoga oštro odbacujemo informacije da je Luka Rijeka d.d. vršila bilo kakve operativne radove ukrcaja ili iskrcaja vojne opreme na tom brodu.”

“Što se tiče informacije da se brodom BBC Peru prevozi vojna oprema iz SAD-a u Ukrajinu, a čiju ste potvrdu od nas zatražili, moramo naglasiti da istu ne možemo potvrditi jer takvu informaciju kao lučki operator nemamo”, poručili su iz Luke Rijeka d.d. te su izrazili svoje nezadovoljstvo javnom objavom osjetljive informacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram