Povežite se s namaNajnoviji, luksuzni kruzer kompanije Silversea Cruises, “Silver Muse”, u sklopu svog putovanja od Venecije do Monte Carla, danas je pristao i u Rijeci. Brod dugačak 213, a širok 27 metara usidrio se na kontejnerskom terminalu Brajdica. Može smjestiti 596 putnika o kojima brine čak 411 članova posade.

„Silver Muse“, luksuzni brod namijenjen kružnim putovanjima, šesti je kruzer koji je ove sezone posjetio riječku luku, a do kraja godine očekuje ih se još devet. Ovo je njegovo prvo pristajanje u našem gradu.

Brod ima kategoriju „ultra luxury” ili „butik broda” s osam vrhunskih restorana, ekskluzivnim kazalištem i tristotinjak posebno komfornih i luksuznih apartmana smještenih na 11 paluba. Njegova izgradnja vrijedna je 125 milijuna američkih dolara. U Rijeku dolazi iz Venecije te će tijekom 12-dnevnog putovanja, osim Rijeke, posjetiti luke Hvar, Dubrovnik, Kotor, Brindisi, Taorminu, Sorrento, Portoferrario (Elba), Portofino, Livorno i Monte Carlo.

Na Kontejnerskom terminalu Brajdica, gdje će brod biti privezan do 18 sati, putnicima i članovima posade dobrodošlicu su organizirale Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera, predstavljajući im našu turističku ponudu i atraktivne destinacije za kružna putovanja. Na Brajdici su ih dočekali autobusima kojima se dio putnika uputio u razgledavanje grada, a dio na kraće izlete po Primorsko-goranskoj županiji i Istri.

U Lučkoj upravi Rijeka za 2017. godinu zaprimljeno je 15 najava dolazaka u riječku luku od strane devet različitih kruzing brodarskih kompanija.

Zainteresiranost za riječku destinaciju u sezoni 2017. najavili su brodari čiji su brodovi već doticali riječku luku ranijih godina kao: Thomson Cruises, Princess Cruises, Saga Cruises i Silversea, dok neki brodari kao Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Viking Ocean Cruises, Croisi Europe i Holland American line, prvi put svoje brodove upućuju u Rijeku. Najave dolazaka kruzera zaprimaju se već i za 2018. i 2019. godinu, javlja portal MojaRijeka.