Povežite se s nama

Mozaik

Majice “Torpediraj se u Rijeku” postaju sve veći hit u gradu

Objavljeno

na
Rijeka je odnedavno bogatija za još jedan zanimljiv suvenir pod nazivom “Torpediraj se u Rijeku”, a njihove majice polako postaju sve traženiji proizvod ne samo od strane posjetitelja, već i samih građana Rijeke.

Idejni tvorci priče su Bernarda Mrak, inače doktorica dentalne medicine i zaljubljenica u kulturu, te Nenad Kinkela, inženjer brodostrojarstva i lokalpatriot.

Majice postoje u hrvatskoj i engleskoj verziji te su ponuđene crna i bijela boja.

“Želja nam je bila stvoriti novi riječki suvenir koji će biti prepoznat i u internacionalnim sferama i koji će kod posjetitelja izazvati oduševljenje i želju za prepričavanjem priče o gradu i izumu kojeg su posjetili. Projekt naravno ima i nekoliko lokalnih inicijativa. Ona najvažnija je da se kod svih naših građana probudi svijest o valorizaciji otkrića koje je zauzimalo značajnu poziciju sredinom 19. i početkom 20. stoljeća vodećih svjetskih mornaričkih velesila.

Uz to želja nam je potaknuti i revitalizaciju i obnovu lansirne rampe koja bi zasigurno Rijeku učinilo još atraktivnijom, prepoznatljivijom i turistički interesantnijom. Jedan od skorijih planova je i povezivanje poduzetnika i ustanova (npr. muzeji, turistička zajednica) čime bi se stvorila baza za novu riječku turističku priču. Našom uzrečicom “Torpediraj se u Rijeku” želimo skrenuti pažnju na eksploziju pozitivnih emocija, nove energije i kreativnosti ne naglašavajući razarajuće učinke koje je ovo otkriće imalo”, poručila je Bernarda.

Cijena majice je 130 kn, dok je magnet 12 kn. Svi zainteresirani suvenire mogu kupiti direktno preko njihove Facebook stranice ili u suvenirnici “Poneštrica” u centru Rijeke pored hotela Bonavia.

Majica je pakirana u posebnom dizajniranom tuljku koji na sebi ima priču o torpedu na četiri jezika. Zajedno u suradnji s Muzejom Grada Rijeke dobili su odobrenje za korištenje QR koda koji sve posjetitelje direktno usmjerava na virtualnu izložbu torpeda i poziva na stalni postav izložbe.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram