Povežite se s nama

Mozaik

Mali i veliki članovi Udruge za sindrom Down šalju veliki zagrljaj svima koji su se uključili u akciju “Rijeka sreće”

Objavljeno

na

Foto: Davor Dragičević
Riječima je teško opisati atmosferu koja je ovu subotu vladala Riječkim lukobranom. Ispod dizalica na Molo Longu skupili su se ljudi svih dobi, svatko sa svojom skrivenom željom, ali jednim zajedničkim ciljem – svojim lampionom pomoći djeci Udruge Rijeka 21 do novih glazbala za glazbenu sobu. Organizatori zadovoljni su posjetom i sa radošću kažu da su skupili dovoljno novca za kupnju ukulele- a, akustičnih bubnjeva, bongosa, Egg shakera, djemba, dječjih udaraljki i sintisajzera koja će uljepšati dane članovima udruge, navodi se u priopćenju.

Djeca Udruge su već u subotu svojim nastupom na pozornici ispred mnogobrojne publike pokazala koliko im znači glazba. Grupa Vid i Vidovnjaci zasvirali su „Mi plešemo“ i cijela pozornica je oživjela, a Isabella Huljić je zumbom zagrijala publiku. Vrhunac večeri je stigao u 21 sat, kad su Riječani sa 2000 lampionima osvijetlili nebo. Prizor za pamćenje ovjekovječili su brojni fotografi, a mi vam šaljemo što su u svojim objektivima uhvatili Davor Dragičević i Eni Zubović.

Ana Buneta, koordinatorica udruge kaže: „U ime svih malih i velikih članova Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, šaljemo veliki zagrljaj našim sugrađanima koji su preplavili Molo longo, pridružili se našim željama i odaslali svoje želje u nebo. Zajedno smo upalili svjetlo u mraku. Naša djeca su bila posebno radosna jer im se na njihovoj izvedbi “Mi plešemo” pa potom i na Isabellinoj zumbi pridružilo mnoštvo mališana, rasplesano i razdragano pokazujući što znači prava inkluzija. Svi zajedno, nitko isključen. Veselimo se novim glazbalima koja će djeci u svakodnevnim terapijama pomoći da se izraze i uživaju u muzici, ali i obogatiti naše nastupe koje ćemo pripremiti za Riječanke i Riječane. Hvala Gradu Rijeci što stoji uz nas i posebno hvala organizatorima, agenciji WeMove na ovom spektakularnom događaju povodom obilježavanja Svjetskog dan sindroma Down. Za nas, Rijeka je zaista postala Rijeka sreće.”

Organizatori, agencija WeMove već rade na sljedećem događanju u sklopu projekta „Rijeka Sreće“, na kojoj će opet oživiti jedan od gradskih prostora prigodnim programom, a uz to donirati dio prihoda sa manifestacije jednoj od riječkih udruga.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram