Povežite se s nama


Veliki broj Riječana uvijek je spreman pomoći svojim sugrađanima u najtežim situacijama, a dokaz koliko je veliko riječko i hrvatsko srce je sjajni odaziv na humanitarnu akciju kojom se pomaže teško oboljelom Zrinku iz Bakra i za kojeg je prikupljeno približno čak milijun kuna pomoći za liječenje u Italiji.

Takvih slučajeva nažalost ima na našem području još, a u posebno teškoj situaciji trenutno se nalazi 15-godišnji Mateo koji boluje od skolioze koja je u velikom pogoršanju te kako bi mu se spasio život potrebna je operacija na koju mora otputovati u Njemačku.

“Mateo je svoju borbu sa skoliozom započeo još prije devet godina, a on i njegova samohrana majka trenutno se nalaze pred zidom. Organi nemaju mjesta za normalan rad, kapacitet pluća mu je 50% manji radi skolioze, što se mora hitno ispraviti kako bi morao nastaviti živjeti. Predoperaciju i operaciju nažalost nije moguće obaviti u Hrvatskoj te će zbog toga morati otići u Karlsbad u Njemačku. Tamo ga čekaju ta dva zahvata (vertikalno opuštanje te dorzalna spondiloza TH2 do L4 instrumentalizacijom) u razdoblju od deset dana.”

“HZZO ne pokriva sve troškove liječenja, smještaj majke, kao ni mnoge druge popratne troškove. Ova je operacija neophodna te vas s obzirom na izuzetno teško financijsko stanje (samohrana majka, podstanar) molimo da pomognete Mateu”, navodi se u letku koji je ovih dana objavljen.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti i putem otvorene Facebook grupe Pomoć za Matea.

Spomenimo i kako je njegova majka Karmen Pavišić još prije nešto više od deset godina organizirala humanitarnu akciju za Odjel za rehabilitaciju dječje bolnice na Kantridi, a sad je i njezinom sinu potrebna velika pomoć.

mateo-racun