Povežite se s nama

Vijesti

Mandić: Sjednica Gradskog vijeća može se održati u Centru Zamet, a ne elektroničkim putem

Objavljeno

na


Ovog četvrtka, 29. listopada, održat će se 30. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, no ipak ne na uobičajeni način. Ona će se održati elektroničkim putem, izjašnjavanjem putem e-maila, u četvrtak 29. listopada 2020. godine. Rasprava o predloženim točkama dnevnog reda održat će se u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16, istoga dana, s početkom u 10,00 sati. Raspravi će prisustvovati: po jedan predstavnik klubova članova Gradskog vijeća, članovi Gradskog vijeća koji nemaju klub u Gradskom vijeću (jedan član Gradskog vijeća po pojedinoj točki dnevnog reda sukladno njihovom međusobnom dogovoru) te predstavnik predlagatelja.

Takvom odlukom nezadovoljan je dio vijećnika te apeliraju da se sjednica ipak održi redovnim putem.

“Poštovani predsjedniče Gradskog vijeća Grada Rijeke,

nastavno na poziv za 30. sjednicu Gradskog vijeća Grada Rijeke koja bi se sukladno istom trebala održati elektroničkim putem, najozbiljnije apeliram da istu sazovete na uobičajen način predviđen Zakonom, Statutom i Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Rijeke jer ću u suprotnom zbog nepoštivanja načela javnosti sjednice, načela rasprave i načela razmjernosti biti primorana podnijeti zahtjev za ocjenu zakonitosti sjednice pred nadležnim tijelom.

Naime, čak i ako benevolentno tumačimo da ste sjednicu sazvali sukladno uputi Ministarstva uprave (u privitku), potrebno je podsjetiti da je navedena uputa dana u trenutku kada je zbog epidemioloških razloga na snazi bila zabrana okupljanja više od 5 osoba te se uputa posebice pozivala na tu zabranu. Dodatno napominjem da je danas na snazi Odluka o zabrani okupljanja više od 50 osoba od 25.10. 2020. koju Vam dostavljam u privitku i da je pogrešno i prilično neozbiljno pozivati se uputu koja je kao podlogu imala drugu epidemiološku mjeru od ove koja je trenutno na snazi.

Uzevši u obzir da Gradsko vijeće broji 37 vijećnika i ako taj broj i uvećamo za stručne službe koje su neophodne te gradonačelnika i njegove zamjenike, sjednice se neometano može održati u fizičkom obliku u dvorani Zamet, poštujući sve Odluke Stožera koje su na snazi.

Molim Vas i da ne ignorirate ovaj moj mail i apel, kao što ste ignorirali sličan apel vijećnice Ivone Milinović te vijećnika Tihomira Čordaševa”, poručila je u svom dopisu vijećnica Petra Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram