Povežite se s nama

Već pri samom spomenu naslova kultne komedije ‘Maratonci trče počasni krug’ javljaju se brojne asocijacije i u sjećanje nam naviru slike, glumci i citati iz jednog od najgledanijih filmova ovih prostora. Topalovići, pogrebno poduzeće, likovi stari 150 godina, čitanje oporuke i mnogi slični motivi pronašli su svoje mjesto u općoj kulturnoj svijesti našeg vremena.

Možda je manje poznata činjenica da je filmu prethodila drama koju je Kovačević napisao na trećoj godini studija dramaturgije (’72.). Ona se uskoro zatim postavlja u Ateljeu 212 u režiji Ljubomira Draškića, a nepunih deset godina kasnije Slobodan Šijan prema njoj režira legendarni film. Sve ostalo je povijest.

Godine prolaze, a popularnost ‘Maratonaca’ ne opada pa ovu priča kontinuirano stječe nove obožavatelje. Izvrsni dijalozi, fantastični likovi i svakako začudan zaplet u kojem se ismijava smrt i lažni moral. Priča je to o ‘najstarijoj balkanskoj obitelji’, toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa – po riječima samog autora. Ovaj kultni naslov režira Iva Milošević, trenutačno jedno od najzanimljivijih i najtraženijih redateljskih imena u regiji.

Kazališna predstava Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“ u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca s početkom u 20 sati u centru Gervais u Opatiji.

Cijena ulaznice: 80,00 kuna u sustavu MojeKarte.hr
Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu): 60,00 kuna / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija