Povežite se s nama

Mozaik

Marunada u Dobreću već prvog dana privukla brojne posjetitelje

Objavljeno

naPrvi dan Marunade na Dobreću protekao je u sunčanom vremenu u kojem su uživali posjetitelji svih generacija, koji su već od jutra pristizali u velikom broju. Ponuda maruna kojeg ove godine ne nedostaje, ponuda autohtonih proizvoda i slastica od maruna te ugostiteljska ponuda uz zanimljive sadržaje svakako je dobitni recept ovogodišnje Marunade.

Sve je započelo već u jutarnjim satima kada su se okupili brojni sudionici nordijske šetnje stazama maruna. Posebno veseli što su u veseloj povorci sudjelovale i cijele obitelji, pa su tako tu bila kako djeca vrtićke dobi tako i oni najstariji, dok su dvosatnu poučnu šetnju predvodili domaćin Gordan Filinić i Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo iz Opatije. Nakon šetnje, tijekom koje su sudionici doznali puno o marunu i samom Dobreću, hodače je dočekala okrijepa i uživanje u dobrećkoj Marunadi.

Nastavak program uslijedio je uskoro i to zanimljivom radionicom “Upoznaj marun” koju su održali bacc.ing.agr. Patricia Rumac, uzgajivač maruna Franjo Bašan, a moderirala dr.sc. Lorena Bašan članica MO Dobreć. Na radionici se moglo doznati sve o uzgoju, cijepljenju i vrstama maruna i to sa stručne kao i sa one praktične perspektive autohtonog dobrećkog uzgajivača maruna koji se time bavi desetljećima. Na radionici se publike mogla uživo i uvjeriti u razlike između maruna, kostanja i talijanskog kestena.

Kako je dan odmicao u predvečernje sate tako je Dobreć pohodio sve veći broj posjetitelja, a posebno veseli veliki broj turista koji su pristizali organizirano ili u vlastitom aranžmanu pa se na glavnom trgu mogao čuti njemački, talijanski, engleski i mađarski jezik, a posjetitelja je bilo iz raznih krajeva Hrvatske.

Svi su oni uživali u okusima maruna, ugostiteljskoj ponudi i ponudi autohtonih proizvoda lokalnih OPG-ova, a večer je obilježio zabavni program u kojem su brojnu publiku raspjevali i rasplesali Trio Cukar i kafe te popularna klapa Rišpet. Zabava će potrajati do dugo u noć, a nedjelja već od ranih jutarnjih sati donosi bogat program u kojem treba istaknuti i posjete autohtonim dobrećkim konobama uz degustacije maruna, vina i slastica od maruna te proizvoda domaćih OPG-ova od 13:00 do 17:00 h.

Nedjeljni program otvaraju u 11:00 h Opatijske mažoretkinje, a od 12:00 do 15:00 h organiziran je program za najmlađe: dječje radionice, zabavne igre, potraga za blagom i nastup malih čakavaca OŠ Viktora Cara Emina Lovran – područne škole Dobreć. U 14:30 h započinje svečano rezanje i podjela 10 m duge rolade od maruna. U zabavnom programu u nedjelju će nastupiti Klapa Baladur, Škola arumunike Nika Polesa, KUD Zvir Jelenje, a u večernjem terminu Grooversi.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže